v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 pakt eerste periode na gelijkspel tegen Rijperkerk 2.

19 december 2015, de dag dat bekend werd dat Daniel Craig, alias James Bond, stiekem als stormtrooper had meegespeeld in The Force Awakens. De geruchten gaan dat Trump dit geregeld heeft. Zakenman als hij is deed hij dit niet voor liefdadigheid, maar wou hij zwart op wit dat de stormtroopers en het andere schorremorrie uit die klote-films op hem gingen stemmen tijdens de verkiezingen het jaar daarop. Inmiddels weten wij dat dit zeer goed heeft uitgepakt, want met zijn uitspraken wist hij onder andere de Klux-Klux Clan aan zich te binden. Hierdoor had hij praktisch heel midden Amerika al achter zich, en hoefde hij in het Oosten of Westen nog maar enkele swingstates voor zich te winnen. Terugkomend op de Klux-Klux Clan, zij zijn eigenlijk de gedateerde versie van de stromtroopers in de StarWar filmreeks. Waar de mannen van de Clan nog in witte bedlakens rondhuppelen, zijn de stormtroopers een stuk moderner. De outfit bestaat uit een wit 18-delig harnas waarbij de helm voor de stemvervorming zorgt, hierdoor was het voor velen ook onbekend dat Daniel Craig aan de film deelnam. Saillant detail is wel dat de moderne racisten werken voor de Darth Vader, een man die in een zwart pak de regie uitvoert. Ergens zou dit toch gevoelig moeten liggen lijkt mij.

img_8119
Terugkomend op 19 december 2015, het was ook de dag van het Remy-effect. Destijds bleven de resultaten van het vlaggenschip achter en was er enigszins sprake van paniek. Boskamp nam destijds contact op met Remy, destijds een anonieme motivator uit Oosternijkerk. Iedereen had wel van hem gehoord, maar niemand was bekend met zijn vaardigheden en diepzinnige motivatie methodes. Achteraf dankt Boskamp God op zijn blote voeten dat hij Remy heeft ingeschakeld, want aan de hand van deze goeroe ontstond het Remy-effect. Sommigen vergelijken hem al met Cruijff, dit gaat wellicht iets te ver, maar zeker is dat deze man ons kan inspireren en motiveren. Mede door zijn woorden werd destijds gewonnen van Rijperkerk 2, toentertijd samen met Dokkum de kampioenskandidaat in onze klasse. Het enige doelpunt die middag kwam van de voet van Binkey, de man die nu op verschillende gebieden volledig Down-Under is. Mede door deze uitslag werd de weg weer omhoog geslagen en werd de nacompetitie op een paar kuthaartjes gemist. Hoe anders is het nu? Al weken is het vlaggenschip de trotse koploper van de competitie, de overwinningen worden aaneengeregen. Scoren lijkt het team zelfs steeds eenvoudiger af te gaan, wat dat betreft waren de voortekenen gunstig. Rijperkerk liet vrijdagavond al blijken ons als Angstgegner te zien, iets wat wij vice versa ook beamen. Over het algemeen zijn het boeiende wedstrijden tussen beide clubs, en ook afgelopen zaterdag bleek maar weer dat het voor beide lastig is om van elkaar te winnen.

img_8126

Het vlaggenschip was vandaag niet helemaal compleet. Jacob alias de Chickmagnet heeft nog altijd last van zijn knie en lijkt ook de komende weken niet inzetbaar te zijn. Daarnaast miste ook Willem op het wedstrijdformulier, omdat meneer een weekendje weg had gepland met zijn geliefde. In eerste instantie niks bijzonders, want af en toe moet je er gezamenlijk even tussen uit. Naderhand kwamen er toch wel wat geruchten op gang, het was namelijk ook de intocht van Sinterklaas. Er werd gefluisterd dat Willem stiekem nog altijd voor de buis zit wanneer de goedheiligman ons land weer binnen vaart. Anderen opperden dat hij wellicht moest werken in Maassluis. Goed, wij gaan ervan uit dat Willem en de vrouw lekker hebben genoten, maar het heeft zeker stof doen opwaaien. Zonder bovenstaande heren, maar met de Hoop van ons opleidingsteam in combinatie met Nick&Simon werd de selectie toch weer goed aangevuld. Op het laatste moment viel de Beffer nog wel af met liesklachten, volgens hem de naweeën van het te uitbundig vieren van zijn doelpunt van vorige week.

Winst of een gelijkspel betekende vandaag periodewinst, en dat leek het team vandaag enigszins te verlammen. Het eerste kwartier was van vlaggenschipzijde goed te noemen. Enkele goede aanvallen, maar deze werden niet tot goals omgetoverd. Beetje bij beetje kwamen de gasten beter in de wedstrijd. Dit leverde weinig kansen op, waardoor de Badslipper een rustige 1e helft kende. Boskamp daarentegen had een drukke middag, druk coachend probeerde hij zijn team beter te laten voetballen, maar het niveau daalde met de minuut. Onrustig voetbal en lange ballen zorgde voor veel dom balverlies. Scheidsrechter Koetje vond dit trouwens wel lekker, want op deze manier kon hij de wedstrijd eenvoudig belopen en kon hij de situaties bij tijd en wijle goed inschatten. Na een minuut of tien na de rust viel dan eindelijk de 1-0. Een afgemeten vrijetrap van Klazovic kwam zoals afgesproken bij Penny terecht. Hij tikte de bal achter de uitstekend spelende keeper. Dit moest het signaal zijn om door te pakken, maar helaas bleek dit vanmiddag erg lastig. Rijperkerk deed er een schepje bovenop en beetje bij beetje namen zij de regie over. Het vlaggenschip werd nauwelijks nog gevaarlijk, maar gaf ook weinig tot niks weg totdat de ingevallen spits de bal ontving. Hij omspeelde onder andere Bompa en Walther P5 en schoot vervolgens de bal in de goal. 1-1, en Rijperkerk rook dat er meer mogelijk was. De technische staf besloot een aantal wissels door te voeren, maar ook dit miste het gewenste resultaat. Tien minuten voor tijd raakte Mini-Bean geblesseerd aan zijn knie en lijkt nu al te kunnen gaan genieten van de winterstop. Scheidsrechter Koetje vond het na een saaie eindfase uiteindelijk genoeg en floot na 90 minuten voetbal voor het laatst deze middag op zijn fluitje. Het bestuur bestormde het veld met kratten bier en champagne en overhandigde dit aan de dorstige onderdanen van Boskamp en consorten. In de catacomben ontving Boskamp een prachtig t-shirt namens de selectie en werd er met zijn allen genoten van al het bier. Tot onze schrik kreeg Klazovic te horen dat zijn moeder deze middag een auto-ongeluk had gehad, gelukkig bleek de fysieke schade mee te vallen. Dit zorgde in eerste instantie voor een ingetogen sfeer, maar nadat Klavovic alias de DJ met een kleine glimlach de kleedbox betrede blaften de hits weer als vanouds weer uit de speakers. In de kantine werd het feestje vervolgd en genoten de mannen van de welverdiende biertjes.

img_8140

Komende zaterdag zijn we vrij, maar de week erop de topper tegen de Westereen. Zij zijn de runner-up en kunnen bij winst op twee punten van ons komen. Winst is het enige wat deze middag voor de Readjes zal tellen, dus zullen ze messcherp ten strijde komen. Voor Boskamp en consorten de schone taak om het team gemotiveerd en scherp aan de wedstrijd te laten beginnen, want de Westereen uit is altijd lastig. Via deze weg willen wij ook Remy nog bedanken. Afgelopen zaterdag werd hij meermaals in de spotlights gezet, maar we moeten niet vergeten dat onze succes ook mede door deze man tot stand is gekomen. Eigenlijk is Boskamp ook maar een marionet van Remy, want wanneer het erop aankomt is hij het die de scepter zwaait.

Overige uitslagen:

VIOD 2 – Zwaagwesteinde 2: 1-3
AVC 2 – Foarút 2: 4-0
Blauw Wit 4 – Be Quick 3: 4-0
Lions ’66 2 – BCV 3: 3-0