Ropta Boys 2 oefent voortreffelijk tegen Friese Boys 2!

Om de tweede helft van de competitie een goed vervolg te geven en weer een beetje ritme op te doen, stond er een oefenwedstrijd gepland tegen het tweede van Friese Boys dat uitkomt in de 2eklas. Om 14.00 gaf Theunis Talstra het fluitsignaal om de wedstrijd te starten.

Door de afwezigheid van veel basisspelers, moest er een beroep worden gedaan op een aantal jeugdspelers. Gelukkig werden Yorrick, Meindert en Zjene bereid gevonden om het tweede te ondersteunen. Vooraf werd er afgesproken dat er direct druk op de tegenstander zou worden gezet zodat zij niet in de wedstrijd konden komen. Met dit zeer jonge elftal, begon RB toch iets tegenvallend aan de wedstrijd.

Friese Boys was de bovenliggende partij en kon goed combineren waardoor Ropta Boys steeds een stapje te laat was. De kansen waren dan ook voor de mannen uit Kollumerzwaag, maar de heren sprongen erg slordig met deze gekregen kansen om. Na zo’n 20 minuten viel dan toch de 0-1, door goed te combineren op het middenveld kon de rechter middenvelder opkomen en de bal voorgeven, waar de spits vrij stond en in kon schieten. Door deze treffer moest Ropta Boys aan de bak en ging eerder druk zetten op de tegenstander. Dit had het gewenste resultaat, door een te slappe terugspeelbal kon ons tropisch wonder Mustafa Omar de bal onderscheppen en deze beheerst binnen schieten 1-1. Ropta Boys kreeg hierdoor steeds meer grip op de wedstrijd en met een goed voetballend middenveld kon er meer vooruit worden gevoetbald. Gescoord werd er niet meer een Theunis blies voor de rust en een warm bakje thee.

2e Helft.

Omdat het een oefenwedstrijd was werd iedereen een helft spelen gegund, Sander, Livius en Meindert kwamen voor Warner, Durk en Zjene.

Nog maar tien seconden in de 2e helft en Friese Boys stond met 1-2 voor, vanaf de aftrap werd de bal naar hun snelle buitenspeler gespeeld, waarna hij twee spelers uitspeelde en de bal in de goal schoot. Ropta Boys moest weer in de achtervolging en weer werd de druk er vol op gezet bij Friese Boys. Met een uitstekend spelende Jan Bekker op het middenveld werd de bal veroverd en Mustafa werd door Jan de diepte in gestuurd. Mustafa speelde zijn man uit en zette de bal voor op de vrij staande Meindert die goed afrondde 2-2. De beurt was weer aan Friese Boys e die probeerden om zo snel mogelijk weer op voorsprong te komen en dit leek weer te lukken. Een halve voorzet werd door Johannes verkeerd ingeschat en kon ternauwernood redding brengen. Friese Boys claimde de voorsprong maar Theunis besliste dat de bal niet over lijn was geweest. Toch kwamen de mannen uit Kollumerzwaag weer op voorsprong, een half verwerkte voorzet kwam bij de aanvoerder voor de voeten en schoot, net buiten het strafschopgebied, raak 2-3. Op jacht naar de gelijkmaker werd er voor elke centimeter gestreden door de jonge ploeg van Ropta Boys, voor elke bal werd strijd geleverd. Met Jan Bakka Bekker als regisseur achter elke aanval, kreeg Mustafa de bal, hij speelde aan de rand van het strafschopgebied een tegenstander de bal door de benen, waarna hij zijn volgende slachtoffer tegen kwam. Deze werd ook gepoort en hij stond alleen voor de keeper, voor de tweede keer vandaag was Mustafa de baas 3-3. Nu was het zaak om niet weer op achterstand te komen en nu voor de voorsprong te gaan. Om iets zorgvuldiger in balbezit en toch Friese Boys onder druk te houden werd er zeer goed en geconcentreerd met veel inzet gevoetbald. Dat iedereen 100% inzet toonde, werd pijnlijk duidelijk gemaakt door Tseard Bekker. In een sprintduel kreeg hij een schouderduw en gleed in volle vaart tegen de dug out. Hierdoor werd de wedstrijd even stil gelegd, want door de klapper die hij maakte, snakte hij naar adem en werd er door de spelers en staf, gevreesd voor een zeer ernstige blessure. Tseard is later nog wel even bij de dokterswacht geweest voor de zekerheid, maar gelukkig heeft hij niets gebroken en valt het gelukkig mee. Wel Tseard werd gewisseld voor Zjene en de wedstrijd werd weer hervat met dus een 3-3 gelijkspel op het (ontbrekende) scorebord. Met nog zo’n 25 minuten te voetballen, kreeg Ropta Boys de wedstrijd goed in handen en zou dit ook niet meer weggeven. Mustafa was erg goed op dreef deze middag en met weer een goede actie buitenom, gaf hij de bal strak voor en kon Meindert ook zijn tweede doelpunt van de middag maken 4-3. Na deze goal kreeg Mustafa de verdiende publiekswissel, waarna Jamal zijn debuut mocht maken in  het tweede elftal van Ropta Boys.

Friese Boys werd kapot gespeeld en kwam er niet meer aan te pas wat tot veel frustratie leidde. Ropta Boys profiteerde van deze frustratie, want er was nog maar één ploeg die voetbalde. Deze ploeg zou de score nog uitbreiden, met een assist van Zjene kon Meindert zijn derde doelpunt van de middag maken 5-3. Na 90 minuten vond de uitstekend fluitende Theunis het genoeg en had geen zin om er extra tijd bij te trekken.

Al met al een geslaagde oefen wedstrijd, dit niet alleen om de uitslag, maar ook hoe de mannen zich hebben ingezet voor elkaar. Ook de jongens die normaal niet bij het tweede zitten hebben laten zien dat zij met gemak mee kunnen en willen. Hiervoor bedankt!

Volgende week zaterdag gaan we het in een oefenwedstrijd opnemen in en tegen Broekster Boys 3 om 12.00.