Ropta Boys 2 herstelt zich tegen Be Quick 3

Afgelopen Zaterdag nam Ropta Boys 2 het op tegen Be Quick 3. In de uitwedstrijd wisten we met 2-4 te winnen. Al na 5 minuten stond het 1-0. Het was Hillebrand die vrij voor de keeper opdook en de bal keihard in de goal ramde. Meteen daarna kreeg Hillebrand weer een open schietkans, maar de bal belandde nu in de handen van de keeper.

Al na 9 minuten werd de stand verdubbeld door Oane Westra. Hillebrand ontfutselde de bal bij een BQverdediger, behield goed het overzicht en bood Oane een niet te missen kans:2-0 Hierna werd het heel snel minder met Ropta Boys. Er werd vooral achteruit gevoetbald, duels werden verloren: we voetbalden tegen onszelf. Be Quick kroop uit haar schulp en nam het heft in handen. In de 35e minuut kreeg RB het deksel op de neus. Een hoekschop werd ietwat gelukkig binnengewerkt: 2-1 Be Quick rook bloed, en terecht, het niveau daalde drastisch aan RB-zijde. Toch beet BQ haar tanden stuk op de RBdefensie, die goed stond. Net voor rust maakte Livius de belangrijke 3-1.  Hij punterde de bal hard in het doel.

Tweede helft

In de rust werd er gewisseld: Warner kwam voor Theunis en Oane Wijma, die bij het eerste nodig was werd vervangen door Jan Bekker. Er werd de tweede helft gespeeld met de frisheid van voor de winterstop: vol op de aanval, met goed en snel positiespel.

Dat leverde in de 58e minuut een prachtige goal op. Wouter wist met een halve omhaal de bal voor te geven waarna Hille de bal in het dak van de goal te koppen. 4-1 Helaas moest Hillebrand na zijn goal geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Jelle, die centraal achterin kwam met Oane. Na 75 minuten werd het 5-1. Mustafa slalomde door de verdediging en een BQ verdediger tikte de bal voor hem weg. Helaas voor hem belandde de bal in de goal. Hierna was de beurt weer aan BQ. Een strakke voorzet van rechts werd prachtig binnengeknikt in de verre hoek. 5-2 Het slotakkoord was voor Mustafa. Een splijtende pass van Jan Bekker (die daarvoor met een krulschot de paal had geraakt) zette Mustafa vrij voor de keeper. Hij slalomde langs de keeper en rondde beheerst af. 6-2

Zo kwam er een einde aan de wedstrijd, die weer vrij eenvoudig werd gewonnen. Volgende week Spelen we het inhaalduel bij Hardegarijp 3. Aanvang 14:30