Ropta Boys 2 gedeklasseerd door Leovardia 2

Zaterdag 12 April reisden we af naar Leeuwarden om het daar op te nemen tegen koploper Leovardia 2. Dat deze ploeg terecht bovenaan staat en in staat is tot flitsend voetbal (ze verslaan zelfs hun eigen eerste met 6-2) werd zaterdag pijnlijk duidelijk. Met minstens 8 andere gezichten in de basis van de tegenstander in vergelijking met de thuiswedstrijd, die nog met 3-0 werd gewonnen, begonnen we nog goed.

Er werden twee goeie kansen gecreëerd, zo kopte Oane Westra net voorlangs. Daarna was het de beurt aan Leovardia. Met een prachtige lob over Johannes werd het 1-0. Binnen 20 minuten keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Leovardia was deze middag gewoon een maat te groot, men domineerde de gehele eerste helft, waar wij zelf geen vuist konden maken. De tegenstander was simpelweg gewoon op alle fronten beter: men zat er kort op waardoor we niet in ons spel kwamen. De ruststand werd bepaald op 5-0 door een prachtige pegel van afstand en een aanval uit het boekje: een messcherpe voorzet werd al zwevend keihard binnengekopt.

Tweede helft

De tweede helft probeerde Ropta Boys de schade te beperken. Er werd nu met 4 middenvelders en twee spitsen gespeeld. Dit pakte goed uit. Er werden nu zelfs wat kansjes gecreëerd en misschien was een eretreffer wel op z’n plaats geweest op basis van deze tweede helft. Dit lukte helaas niet. Leovardia geloofde  het wel en nam wat gas terug. Meest merkwaardige moment was de rode kaart voor een Leovardiaspeler. Op het veld naast ons werd gescoord en dat vond de (overigens goed leidende) scheids net even iets interessanter en hij werd hierdoor keurig op geattendeerd door een Leovardiaan. Plotseling begon de scheidsrechter te smijten met  gele kaarten en uiteindelijk  een rode kaart. Niet dat het uitmaakte voor ons, de wedstrijd was al gespeeld. In de 90e minuut werd de stand nog ietsje hoger getild. Uit een hoekschop werd het nog 6-0.

Leovardia speelde fris en fruitig en had geen kind aan ons. Helaas konden we geen vuist maken en word het steeds merkbaarder dat we “de ein yn de bek ha”.

Nog 1 wedstrijd voordat we het seizoen afsluiten: op 3 Mei in en tegen het reserveelftal van SC Berlikum. Mochten we deze ploeg voorblijven en op de vierde plek blijven, dan is er in theorie zelfs nog kans op de derde periode. Al zal er dan wel uit een ander vaatje moeten worden getapt.