v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Boys 2 – Broekster Boys 3

Let meeeee, entertain you tu-du-duh! Let meeeee, entertain you, tu-du-duh! Jaaahaa, zaterdag 13 februari is de dag waarop Robbie Williams 42 jaar geleden het levenslicht zag. De man die ervoor zorgde dat de teringherrie van TakeThat stopte. Nu zelf nog stoppen met zingen, en het leven voor de meeste mensen ziet er weer een stuk rooskleuriger uit.  Gelukkig staat Robbie niet in de afspeellijst van Ropta2, je moet er niet aan denken de wedstrijd in te gaan met het nummer Angels. Een typisch feesttent nummer, wat inhoud dat je direct weer naar het goudgele nectar grijpt om je vol te gieten met alcohol. Niet erg handig voor een voetbalwedstrijd, na de wedstrijd is het een ander verhaal. Gelukkig blaasde Gunther-D weer als vanouds door de speakers ter voorbereiding op de return tegen BroeksterBoys 3. Een clash tussen de nummer 3 en 5 van de competitie. De spanning was van ieders gezicht af te lezen, maar dit had weinig te maken met de voetbalwedstrijd. Zoals een ieder weet is 13 februari de dag voor Valentijn. Op deze roemruchte dag laten de hunks van RoptaBoys 2 zich traditiegetrouw overladen met cadeautjes en kaarten. Sta er maar eens bij stil, een selectie die bestaat uit vrijwel alleen maar tieneridolen. Ja, die zijn er niet zoveel op amateurniveau, wat zeg ik?  Deze zijn nauwelijks te vinden, maar Boskamp heeft zo’n selectie zijn beschikking. Kanjers, spetters en stoten, zomaar een aantal woorden die regelmatig langs de zijlijn worden gehoord door de staf en spelers van Ropta2. De rijen met groupies die zich iedere training langs de zijlijn verdringen om maar een glimp om te vangen voor de goddelijke strijders uit Oosternijkerk en omgeving. Gejoel, flauwvallende sletjes, we’ve seen it! Via deze weg wil ik dan paus Gelasius ook complimenteren met het introduceren van Valentijnsdag in 496, merci!

 

De eerde genoemde groupies die iedere training opdoemen, zijn de afgelopen weken verblijd met een tweetal nieuwe gezichten die de 2e selectie hebben versterkt. Vanuit het 3e elftal is Birhanu ‘Willem’ Rispens, a.k.a. de Pelé van Dongeradeel aangesloten. De man met elastieken benen en een geweldig derde been.  Daarnaast is Jacob Torensma vanuit de B1 doorgestroomd naar het bewierookte 2e. Jacob, ook wel de Justin Bieber van Noord-Oost Friesland, is een chick-magnet puur sang. Naast zijn uiterlijke vertoning is het ook een geweldige voetballer die het komende halfjaar de nodige minuten zal maken in het mooie groen en geel.  Bij deze twee transfers is het gebleven. Remy en zijn assistenten hadden meer verrassingen in petto, maar werden afgetroefd door de kapitaalkrachtige chinezen. De gekke spleetogen smijten met miljoenen, waar wij helaas niet tegenop kunnen. De roebels op onze bankrekening zijn in ieder geval wel toegenomen, want Jan ‘de overloper’ Bekker is in de winterstop getransfereerd naar het 1e elftal, het speeltje van grootaandeelhouder Nutma. Jan is dus in navolging van de MiniDouche zijn heil gaan zoeken bij het opleidingsteam van het vlaggenschip. Beide heren wensen wij uiteraard al het beste toe! Goed, er is dus veel gebeurd in de winterstop. Vorige week werd er verdienstelijk geoefend in en tegen de Westereen 2. Met dit goede gevoel werden vandaag de degens gekruist tegen de Broek 3. Een team die nog iedere week in verschillende opstellingen blijft spelen, waarop dus geen pijl getrokken worden, en het dan ook iedere week een verrassing blijft tegen wie je het moet opnemen.

 

De vanKammen boys beschikten in ieder geval over een zo goed als fitte selectie. Alleen MF’ke is nog ‘drok dwaande’ met zijn revalidatieproces en zijn wij Bompa waarschijnlijk voor langere tijd kwijt. Problemen met de knie en zijn rikketik zorgen ervoor dat het voetbal de komende periode op het 2e plan staat, namens de selectie: sterkte! Maar goed, ook is er goed nieuws. Doordat het 1e elftal zo langzamerhand steeds ‘fitter’ wordt, mogen een aantal revaliderende krachten ruiken aan het grote werk bij het vlaggenschip. De blik op de gezichten die je ziet bij deze jongens, prachtig! Het spreekt boekdelen. De voldoening, de passie, het plezier spat er af. Vanaf het moment dat deze heren binnenstappen wanen zij zich in een warm bad. Beeld het je maar eens in, Boskamp die de tactische bespreken doet, Remy (de man achter het Remy-effect) die al het materiaal tot in de puntjes verzorgd en de boys motiveert met zijn rake woorden. Ongeëvenaard! De guru, zo mogen we Remy wel noemen, wist afgelopen zaterdag ook weer de juiste snaar te raken. Met heldere en doordachte steekwoorden wist hij de adrenaline in de bronstige lichamen tot een kookpunt te brengen. Vanaf het moment dat de deuren openden, vlogen de gladiatoren het veld op. Wat valt te vergelijken met de boer die zijn koeien na een lange winter de weide weer laat betreden.

 

Vol enthousiasme werd de wedstrijd aangevlogen en werden de duels gewonnen van de ‘Waldmannen’. Na een minuut of 10 kon de eerste goal worden genoteerd. Een aanval uit het boekje. Na een crossbal van Penny op ‘Stampende Jimkesma’, passeerde laatstgenoemde zijn tegenstander, met een steekbal werd de Likker bereikt die met een Zlatanachtige move de keeper het bos instuurde en de 1-0 liet aantekenen. Halverwege de 1e helft viel de 2-0. Stoch kapte zijn tegenstander uit, speelde de bal door op Willem die met een uitstekende steekbal Klazovic bereikte. Een op een met de keeper verslapte hij niet, en schoot het leren speeltuig met een gangetje van zo’n 100 km/per uur achter de verbouwereerde keeper. Hierna was er sprake van verslapping. Er werd minder als team gestreden en de BroeksterBoys kwamen tot enkele gevaarlijke aanvallen. De laatste aanval betekende de 2-1, na een aanval over verschillende schijven werd via de linkerkant de bal voorgeslingerd. Via een scrimmage vloog de bal bijna geruisloos achter onze sluitpost. Na bestudering van de videobeelden bleek het een eigen goal van WaltherP5 te zijn. Door deze tegengoal geloofden de Roodzwarten er weer in en wilden ze na rust vol doorpakken. Dit werd ook gezien door het tactische meesterbrein Remy, samen met Boskamp werden een aantal positionele wijzigingen gedaan. Dit was te zien, kort na rust viel de 3-1. Een vrije trap werd door MiniBean de zestien gebracht, de bal viel pardoes op het hoofd van Penny. Met een achterwaartse tegendraadse kopbal viel de bal bij de 2e paal in het doel. Het verzet was gebroken, en er kon volop gewisseld worden. Onder andere Cissé, Mooihaar en de Blazer betraden het speeldveld. Lytse Hille, RielofJan en JMC zochten de catacomben op. Rond de 75e minuut viel het laatste doelpunt van de wedstrijd. Cissé dolde zoals vanouds zijn tegenstanders, na twee panna’s paste hij de bal naar Mooihaar. Deze schoot de bal, met een beetje geluk, in de goal. Na 90 minuten vond de referee het genoeg en vloot hij voor de laatste keer op zijn fluitje. Een mooi begin voor de vanKammenBoys.

 

Volgende week wacht HarkemaseBoys 3, het veteranen elftal boordevol voetbalgogme en tactisch vernuft. We zullen net als vandaag moeten strijden voor iedere meter en de Harrekieten bij de keel pakken. Het belooft een prachtige pot te worden tussen de nummer 4 en 3 van de competitie. Voor de groupies en andere liefhebbers, na aanvang van de wedstrijd is er tijd voor handtekeningen en foto’s. Val hier alsjeblieft de selectiespelers niet voor de wedstrijd mee lastig, want de libidovolle lichamen van de goddelijke strijders moeten niet te veel worden afgeleid. De selectie bestaat uit al een aantal spelers met sexueel getinte bijnamen en daar willen wij het ook graag bijhouden. Zo werd de 13e februari met een goed gevoel afgesloten, net zoals Sven deze dag 6 jaar geleden afsloot, namelijk met een overwinning.

Overige uitslagen:

WTOC 2 – Harkemase Boys 3: 0-0

Dokkum 2 – Friese Boys 2: 4-0

Rijperkerk 2 – V en V ’68 2: 3-1

BCV 3 – VIOD 2: 1-2