v.v. Ropta Boys sinds 1965

Ropta Booys vecht zich naar de nacompetitie

Ropta Boys was zich vandaag in de laatste competitiewedstrijd goed bewust van het belang van winnen in de wedstrijd tegen Minnertsga. Voor de tegenstander waren er geen belangen meer en zij konden vrijuit voetballen. Minnertsga maakte zich dan ook niet erg druk vandaag en speelde een ontspannen strijd.

Ropta Boys verscheen meteen voor de goal van de tegenstander en het harde schot van Geert Linthof kon net naast gewerkt worden door de keeper van Minnertsga. Na een kwartier spelen was het wederom Ropta Boys dat gevaarlijk werd maar ook het harde schot van Rutger Torensma kon ternauwernood naast worden getikt door de goalie. Ropta Boys bleef aanvallen maar bleef steken rond het zestienmetergebied en kwam niet echt voor de goal. Via een ingooi van Gosse Jan Visser op Geert Linthof kwam er een mooie voorzet, maar Torensma kon de bal niet goed controleren en ook deze bal werd weggewerkt door de tegenstander. Na vijfentwintig minuten kon Minnertsga eindelijk voor de goal komen via een corner, maar deze bal werd ver naast de goal gekopt en was het gevaar weer geweken. De daaropvolgende kans werd wel goed verwerkt en over iedereen heen in de bovenhoek achter keeper Frans Postmus geschoten. Op dat moment had Ropta Boys het betere spel en dit was dan ook enigsinds tegen de verhouding in. Omdat concurent Haulerwijk ook op voorsprong was gekomen, moest Ropta Boys blijven aanvallen. Voor rust werd de gelijkmaker op een wel hele mooie manier gemaakt door Rudi Torensma die zo ongeveer vanaf de middelijn het leer in één keer op de schoen nam en de bal over de iets te ver naar voren staande keeper heen in de goal plaatste. Net voor rust aan beide kanten nog een grote kans, maar het schot van Erik de Vries werd weggebokst door de keeper van Minnertsga en de kans van de tegenstander kon net niet goed gekopt worden waardoor de bal doorschoot voor de goal langs. Met een gelijke stand kon er gerust worden.

Ropta Boys kwam prima uit de rust en het was aanvoeder Geert Linthof die de voorsprong op het bord zette na een kleine tien minuten via een mooie trap in de hoek uit een voorzet van Torensma. Ropta Boys probeerde de voorsprong verder uit te breiden via een mooie bal terug gelegd op Jelmer Castelein van Erik de Vries, maar dit schot ging over. Kort daarna was het Rutger Torensma die scoorde, maar hij bleek in buitenspelpositie te staan en het doelpunt ging niet door. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd de overwinning veilig gesteld door de afscheid nemende Tim v/d Voort die de bal mee kreeg van de achterhoede en zo alleen op de keeper af kon stomen. Zijn goed geplaatste bal eindigde in de hoek en de wedstrijd was gespeeld. Minnertsga bood niet veel tegenstand meer en Ropta Boys drong niet meer aan. De scheidsrechter liet de blessuretijd dan ook achterwege en Ropta Boys had de nacompetitie binnen gehaald. Volgende week zaterdag word bekend wie de tegenstander wordt in de allesbeslissende wedstrijd tegen een periodekampioen uit de vierde klas die eerst onderling uit mogen maken wie deze plek krijgt. Op 18 Juni volgt dan deze kraker ergens op neutraal terrein.

Ropta Boys kon vandaag weer beschikken over een prima basiselftal waar nog een enkeling ontbreekt door een blessure. Het werd dan ook duidelijk dat ze met dit elftal prima in de derde klas kunnen functioneren. Over twee weken zullen we weten waar we volgend jaar zullen staan. Nog steeds in de derde klas, of een stapje lager…….Het is aan trainers Elmendorp en Kool om de selectie fit te houden de komende weken.