Rode billen voor RB2

Afgelopen Dinsdag moest Ropta Boys 2 afreizen naar Damwoude voor het bekertreffen met reserve 1e klasser Broekster Boys 2. Vooraf werd deze ploeg bestempeld als topfavoriet van deze poule en dat werd vanavond maar weer eens benadrukt.

Ropta Boys speelde met Hillebrand Tanja op de goal, Erwin Beeksma, Andries Weidenaar, Oane Wijma, Theunis Talstra; Zjene van Rotterdam, Yorrick Elzinga, Jimke Haaksma, Patrick van der Ploeg; Tseard Bekker en Mustafa Omer. Jan Y Braaksma, Geert Willem Weidenaar en Jenne Ljibbe Dijkstra begonnen op de bank.

Onder leiding van scheidsrechter Adema werd er om kwart voor zeven afgetrapt, na een korte warming up en de tactische bespreking. Deze tactiek hield in dat we compact zouden gaan spelen, met de linies kort op elkaar. Dit pakte op zich redelijk uit. Broekster Boys kreeg 2 schietkansen en na 7 minuten kwam Ropta Boys goed door. Na goed druk zetten kwam Jimke 1-1 met de keeper. Helaas schoot Jimke deze 100% kans voorlangs. Broekster Boys had verreweg het meeste balbezit, maar Ropta Boys kwam er in deze fase nog dreigend uit. Na 17 minuten kwam BB2 op voorsprong na een vermeende handsbal. Helaas werd het vlagsignaal door scheidsrechter Adema genegeerd, waardoor de Broek op 1-0 kwam. Hierna dartelde BB2 vrolijk door onze defensie waarna het uitliep naar een 5-0 ruststand, in een eerste helft die 53 minuten duurde. Eigenlijk verliep de eerste helft best redelijk, maar tegen een tegenstander van dit niveau heb je snel een paar treffers om je oren.

Tweede helft

Zo bleek ook de tweede helft. De trainer van Broekster Boys bracht vanaf het fluitsignaal nog maar eens 4 tot op het bot gemotiveerde spelers in de ploeg, en Ropta Boys kon alleen maar tegen houden. Op enkele spaarzame momenten na dat Ropta Boys iets produceerde wat op een aanval leek, was het Broekster Boys wat de klok sloeg. Waar BB2 een galavoorstelling weg gaf weerde het jonge Ropta Boys zich kranig, maar desondanks konden we niet voorkomen dat de arme Hillebrand nog 7x moest vissen. Eindstand: 12-0. Yorrick (en een speler van BB2) pakten nog een gele prent (wat onnodig gegeven was door de scheids gezien de stand) in deze verder uitermate sportieve wedstrijd.

Natuurlijk gaan we niet bij de pakken neer zitten, de positieve aspecten (ja ja die zijn er!) worden meegenomen naar a.s zaterdag, wanneer Dokkum 2 op het programma staat. Dit zijn toch iets meer de tegenstanders van ons niveau, deze was duidelijk (ahum) een paar maatjes te groot.