v.v. Ropta Boys sinds 1965

Rinze Visser wint 3e RB darttoernooi

Oosternijkerk – Afgelopen zaterdag 18 april 2015 werd het 3 e Ropta Boys dart toernooi gehouden. De 24 deelnemers werden verdeeld in 6 poules van 4, waarin interessante wedstrijden op het programma stonden.

Rond kwart voor 7 uur werden de eerste pijlen richting de borden gegooid. Mede doordat in de poule wedstrijden “best of 3” werd gespeeld was het om 9 uur al duidelijk wie zich voor de winnaarsronde hadden geplaatst en wie via de verliezersronde nog mocht proberen een prijsje te pakken.

De 8 spelers in de verliezersronde waren een mooie mengeling van het deelnemers veld. Na de kwartfinales stonden in de 1e halve finale vader Theunis en zoon Geert Linthof tegen over elkaar. Dat vader iets vaker de pijltjes richting de borden gooit bleek wel, want hij wist met 3-1 deze wedstrijd te winnen. In de andere halve finale namen Ate Heeringa en Klaas Dijkstra het tegen elkaar op. Ate wist deze wedstrijd overtuigend met 3-0 te winnen.

De 16 spelers in de winnaarsronde speelden eerst nog een tussenronde en de kwartfinale. Na deze wedstrijden stond in de 1 e halve finale titelverdediger Sietze Verbeek tegenover youngster Rinze Visser. Tot verrassing van velen wist Rinze deze wedstrijd te winnen met 3-1. In de 2e halve finale moest Marcel Faber het opnemen tegen Jan Pzn Braaksma. Deze wedstrijd kende helaas een vervelend einde. Na een 1-1 tussenstand verstapte Marcel Faber zich. Hij blesseerde daarbij zijn knie dusdanig dat verder spelen onmogelijk was. Opgave was de enige mogelijkheid en zo plaatste ook Jan Pzn Braaksma zich voor de finale.

In de finale van de verliezers ronde tussen Theunis en Ate werden de eerste beide legs verdeeld, 1-1. De derde leg bleek cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Beide spelers kregen kansen om deze te winnen, maar uiteindelijk wist Theunis deze te winnen. Daarmee was voor hem de spanning er blijkbaar af want ook de volgende 2 legs wist hij te winnen en daarmee dus ok de wedstrijd. Uitslag 4-1 voor Theunis.

In de finale van de winnaars ronde leek Rinze zijn uitstekende vorm van deze avond een beetje kwijt te zijn. De eerste leg wist hij te winnen na te zijn begonnen. De tweede leg kon echter beide kanten op. Zowel Rinze als Jan hadden meerdere pijlen in de hand om deze te winnen, maar de leg ging ook naar Rinze. Hij pakte daarna zijn vorm van de avond wel weer op en dat was te veel voor Jan. De laatste beide legs waren op overtuigende wijze een prooi voor Rinze, die daardoor terecht de finale wist te winnen met 4-0. Daarmee werd hij de glorieuze winnaar van het 3e Ropta Boys darttoerooi.

Sietze Verbeek ging toch niet met lage handen naar huis. Hij gooide de hoogste finish met een score van 120 en kreeg dus de daarbij behorende envelop met inhoud. Voor de finalisten van zowel de verliezers- als de winnaarsronde was er vervolgens nog een envelop met inhoud en de naam van Rinze Visser wordt op het “winnaars-bord” van het Ropta Boys dart toernooi bijgeschreven. Dit wederom geslaagde toernooi zal ook volgend jaar zeker een vervolg krijgen.