RB2 wederom Be Quick 2 de baas

Net als vorig seizoen speelde Ropta Boys 2 ook nu eerst thuis tegen Be Quick Dokkum 2. Net als toen zijn we wederom ingedeeld bij Be Quick Dokkum 2, Broekster Boys 2 en Dokkum 2. Vorig seizoen behaalden we zes punten uit deze drie wedstrijden. Afgelopen zaterdag pakten we alvast de eerste drie.

Onder leiding van scheidsrechter Klaas Rozema uit Ferwerd werd er om 12:15 afgetrapt. We speelden met de volgende 11: Johannes de Groot, Marcel Faber, Andries Weidenaar, Yorrick Elzinga, Patrick van der Ploeg, Zjene van Rotterdam, Jimke Haaksma, Wouter Castelein, Mustafa Omer, Tjidsger Braaksma en Tseard Bekker. Jan Y Braaksma, Jenne Dijkstra en Sander Braaksma begonnen op de bank. Ropta Boys begon goed aan de wedstrijd want al na 8 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht bij Andries Weidenaar, die Tseard Bekker wist te vinden. In vrijstaande positie schoot Tseard vanuit de draai knap raak. In de 19e minuut kwam Ropta Boys op 2-0. Tjidsger Braaksma kreeg de bal op maat in de loop mee, waarna hij de bal feilloos in de hoek prikte. 10 minuten later werd Tjidsger gewisseld voor Jenne Ljibbe Dijkstra, die nu tevens leider is. De rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong.

tweede helft

De tweede helft begon rustig voor beide ploegen. Ropta Boys speelde bij vlagen prima positiespel en bleef eigenlijk vrij simpel overeind. Be Quick wilde wel, maar een uitgespeelde aanval creëeren zat er niet in vandaag. Johannes moest enkele keren handelend optreden bij schoten uit de tweede lijn. Aan de andere kant kreeg Ropta Boys ook genoeg ruimte, maar de eindpass werd slordiger en slordiger. In de 53e minuut werd een Be Quickspeler van het veld gestuurd wegens natrappen. Deze beslissing leidde tot verontwaardiging bij Be Quick, maar de beslissing van de scheidsrechter bleek achteraf terecht. De scheids strooide ook aan onze kant met kaarten, waardoor Mustafa, Wouter en Marcel ook de gele prent kregen. Na dit incident was de angel uit dit duel. Be Quick hield veelal tegen en Ropta Boys liet de geboden ruimtes onbenut, dit tot ergernis van de trainer. De resterende tijd waren er nog kansen, met in de 70e minuut een vlammend schot van Wouter op de paal, maar gescoord werd er niet meer. Net zoals vorig seizoen werd er dus weer een knappe overwinning behaald op Be Quick Dokkum 2.

Dinsdag reist de jonge ploeg af naar Damwoude, waar we het opnemen tegen Reserve 1e klasser Broekster Boys 2. Zij wonnen hun eerste bekerduel bij VV Dokkum 2 met 2-7. Een loodzware opgave, maar een kans bij uitstek om in één wedstrijd veel te leren.