RB2 door het oog van de naald

Afgelopen Zaterdag kwam Rijperkerk 2 op bezoek. Rijperkerk 2 kan worden gezien als titelfavoriet, ze werden vorig seizoen net geen kampioen, ook al had men een veel beter doelsaldo dan Leovardia 2; de beslissingswedstrijd werd kansloos verloren met 5-2 en Leovardia werd kampioen. Voor zo ver bekend is dat team nu opgeheven.

Nu de wedstrijd. Ropta Boys 2 begon met Johannes, Erwin, Wouter, Yorrick, Patrick; Leon, Jan Bekker, Zjene; Marcel, Mustafa en Tseard. Edwin, Wietze, Tim en Jacob startten op de bank. Iets later dan 12:15 werd er afgetrapt onder leiding van Nanne Jan Post. Rijperkerk zette meteen volop druk en Ropta Boys werd vastgezet op eigen helft. De intenties van Rijperkerk werden na 4 minuten al omgezet in een doelpunt. Een hoekschop kon vrijstaand worden binnengekopt. Ropta Boys bleef eigenlijk de gehele eerste helft onder druk staan, Rijperkerk zette vroeg druk en jaagde Ropta Boys af. Ook kreeg men prima kansen, maar ze kregen de bal er maar niet in. Ropta Boys kreeg welgeteld 1 kans. Mustafa verscheen plotseling voor de Rijperkerkgoalie. Helaas voor ons liet deze zich niet uitspelen.

De tweede helft een iets beter Ropta Boys. Wietze kwam voor Tseard, Edwin de Vries voor Zjéne van Rotterdam. Rijperkerk begon waar het de eerste helft mee was geeindigd: vroeg druk zetten en op jacht naar de tweede treffer. Ropta Boys wist zich er nu iets beter onderuit te voetballen, al had Rijperkerk een groot overwicht en veel (halve) kansen. Ook Ropta Boys kreeg nu goeie kansen. Een prima actie op de flank van Wietze, die de bal panklaar legde voor Mustafa. Helaas miste zijn kopbal, vrij voor de keeper, de richting en kracht om deze 100% kans tot doelpunt te promoveren. Rijperkerk was gewaarschuwd. Naarstig ging men op zoek naar de bevrijdende treffer, maar zoals eerder vermeld: de-bal-ging-er-maar-niet-in. De tijd begon te dringen voor Ropta Boys, en eigenlijk verwachten we dat Rijperkerk de wedstrijd rustig zou “uitcontroleren”. Ropta Boys speelde namelijk al met 10 man, (Marcel viel uit met een rugblessure, Tim vd Voort en Jacob Douma waren al ingebracht) maar Rijperkerk bleef vol op de aanval spelen. Uiteindelijk kwam ze dit duur te staan. In de 95e minuut (Ropta Boys zette alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen) snelde Wietze opnieuw zijn tegenstander voorbij. De instormende Yorrick ging onder de prima voorzet door, maar de verdediger die de bal wilde weghalen raakte de bal volledig verkeerd, waardoor de bal met een flink stuk effect in de uiterste hoek verdween.

Hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, blijdschap alom bij de groen-gelen, ergenis en woede bij de gasten, en terecht. Als je zelf niet scoort…..

Een flinke prestatie alweer van dit jonge team, (de routiniers Andries, Theunis, Jan Y, Livius enz. waren afwezig) nooit opgeven, altijd doorgaan.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Zwaagwesteinde 3, 12:30.