RB 3 wint met dartuitslag van Hardegarijp 5

Het leek een trieste voetbalmiddag te worden op Sportpark De Fiver. Het water kwam met bakken uit de lucht, maar toen we een kwartier voor aanvang aan de warming up begonnen werd het gelukkig droog en brak de zon door. Onder leiding van N.J Post werd er om klokslag 2 uur afgetrapt tegen het ervaren team van Hardegarijp 5. Een ploeg die nog los moet komen. Vorig seizoen had RB 3 het erg lastig tegen deze ploeg en zo’n middag leek het weer te worden. Binnen het kwartier vielen er enkele goede kansen te noteren voor de rood-zwarten, waaronder een bal op de lat. RB 3 speelde terughoudend, maar kroop steeds meer uit de spreekwoordelijke schulp. Na 20 minuten nam het dan ook de leiding via Jelmer, die zijn rol op het middenveld uitstekend invulde. Oog in oog met de keeper faalde hij niet. Vanaf dat moment ging het snel met de score. RB 3 tilde de score naar 3-0 door Andries en Klaas. Hierna deed Hardegarijp iets terug na een sublieme lob over Rinze heen. 3-1.
Maar eigenlijk vanaf de aftrap bracht RB 3 de marge weer op 3. Een afgeslagen corner werd via een speler van Hardegarijp 5 binnengeschoten door B-junior Ids Simon: 4-1.
De 5-1 was een goed uitgespeelde aanval met Simon Jan als eindstation. De 6-1 was een scherp indraaiende vrije trap van Klaas die door de verdediger werd binnengekopt.

Tweede helft.

Een bij vlagen te makkelijk spelend RB 3 en een tegenstander die er nog wat van probeerde te maken. Dit lukte gedeeltelijk en met enige hulp van de geel-groenen. Tot 2x toe werd er laks opgetreden waarna de stand op 6-3 kwam. RB 3 verprutste in de 2e helft de nodige kansen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Na een scrimmage maakte Jelmer zelfs zijn 2e van de middag, waardoor de stand op 7-3 bleef steken.

Wij willen als 3e selectie de B-junioren nog even bedanken: Ids Simon, Jesse en Jacob Ids bedankt voor jullie inzet!

Volgende week gaan we op bezoek bij de koploper V en V ’68 3.