RB 2 leert veel tegen WTOC 2

De eerste wedstrijd van seizoen 2014/2015 zit er weer op voor Ropta Boys 2. Net zoals vorig seizoen was de eerste oefenwedstrijd tegen WTOC 2, dat uitkomt in 3E. Dit keer speelden we in Oudwoude. Ropta Boys 2 heeft een doorstroom gehad van A-en-B junioren, waardoor het als een geheel even wennen was voor sommige spelers. Er werd gestart in de volgende opstelling: Rinze Visser, Marcel Faber, Andries Weidenaar, Yorrick Elzinga, Patrick van der Ploeg; Wouter Castelein, Jan Bekker, Jimke Haaksma; Mustafa Ahmer Omer, Simon Dijkstra, Zjéne van Rotterdam. Tseard Bekker, Meindert Meindersma, Adil Zeder en Jelle de Jong begonnen op de bank.

Jan Bekker, Meindert, Hillebrand en Simon deden mee namens RB 1 en Jelle was bereid gevonden om namens RB 3 bij te springen, omdat Jan Y Braaksma, Theunis Talstra, Erwin Beeksma, Livius Kooistra en Wietze de Jong ontbraken. Zoals verwacht was het begin van beide kanten rommelig te noemen. Simon had al binnen de minuut kunnen profiteren van een slordigheidje achterin maar miste deze 100% kans. Daarna moest RB terug. WTOC kreeg twee kansjes maar Rinze zag beide inzetten voorlangs gaan. Naarmate de eerste helft vorderde kwam RB steeds beter in het spel. Er was voldoende dreiging en zelfs eens een klein kansje, maar de eindpass was vaak niet zuiver. WTOC wachtte af tot RB een fout maakte en kwam er daarna razendsnel uit. Ook dit leverde dreiging op, maar ook bij hen ontbrak het aan zuiverheid.

Na 20 minuten kwam WTOC op voorsprong, als donderslag bij heldere hemel. Een snel genomen vrije trap vanaf 20 meter verraste Rinze volledig. RB liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Integendeel, men pakte de draad meteen weer op, op jacht naar de gelijkmaker. Die kansen kwamen er wel degelijk, maar Simon, Jimke, Mustafa en Zjéne misten allemaal maar net.

Tweede helft

In de tweede helft kwamen Meindert en Tseard voor Zjené en Jimke, Hillebrand verving Rinze.

In de rust werd gewezen op de zee van ruimte die WTOC achter de verdediging liet, en daar werd direct na rust gebruik van gemaakt. Meindert werd goed diepgestuurd en 1-op-1 met de keeper faalde hij niet: 1-1. Hierna leek de jacht op de voorsprong geopend, maar Ropta Boys liep gigantisch tegen de lamp. Het spel was goed, bij vlagen prima zelfs en ook de aanvallen veelbelovend, maar het was het allemaal “net niet” aan RB-zijde. In een tijdsbestek van 12 minuten Werd RB naar een 4-1 achterstand “gecounterd”.

Een kwartier voor tijd deed RB weer wat terug. Een schitterende aanval werd na een puntgave voorzet van Andries beheerst afgerond door Simon. Aan beide zijden werden er inmiddels nogal wat fouten gemaakt, waardoor het spelpeil zakte, maar de amusementswaarde steeg. Het spel golfde op en neer met kansen over en weer. Jan Bekker en Wouter raakten de lat. Vooral de uithaal van Wouter was een lust voor het oog. In de 86e minuut kwam WTOC op 5-2, wederom uit een snelle uitbraak. RB was inmiddels vrij moe en vond het wel mooi geweest. Tseard was het daar niet mee eens. Een verre uittrap van Hille werd opgepikt door Tseard, die onvermoeibaar op de keeper af sprintte en namens RB nog een duit in het zakje deed: 5-3.

Ropta Boys 2 heeft in deze wedstrijd De onwennigheid alvast wat van zich afgespeeld. In het begin ging er veel mis bij RB, naarmate de wedstrijd vorderde hield men steeds beter de bal in de ploeg en werden er via soms goede uitgespeelde aanvallen kansen gecreëerd en moest WTOC terug, dat toch met enkele basiskrachten van het eerste speelde. Zaterdag wacht de tweede oefenwedstrijd. Dan reizen we af naar Sexbierum en spelen we tegen AVC 2, om 12:15, gevolgd om 14:30 door Ropta Boys 1, dat speelt tegen de vorige ploeg van Dick Groen, AVC 1. Komt dat zien!