Onmachtig Ropta Boys 3 verliest van F.c. Birdaard 3

Easternijtsjerk – Ropta Boys 3 kent een zeer grillige tweede seizoenshelft in de kelder van het KNVB voetbal. Twee knappe en zwaar bevochten overwinningen werden afgewisseld met afgrijselijk zwakke wedstrijden met dikke nederlagen. Afgelopen zaterdagmiddag was er weer zo’n wedstrijd, waarin Ropta Boys het meeste balbezit had, maar daar helemaal geen vervolg aan gaf richting de goal van de tegenstander.

F.C. Birdaard liet Ropta Boys voetballen tot de 16 meter en pakte de bal simpel af en counterde richting Ropta Boys doel. En zoals zo vaak bij Ropta Boys 3 is de eerste kans van de tegenstander raak. Zo ook deze middag, want na 10 minuten verspeeld Jack van der Vorst de bal en een counter over rechts van Birdaard werd voor het doel geslingerd en simpel bij de eerste paal binnengetikt. (0-1) Een mooie opsteker voor Birdaard, want men ging nog meer afwachten en anticiperen op de fouten die Ropta Boys te vaak maakte in balbezit. Ropta Boys wist deze middag helemaal geen vervolg te geven aan het vele balbezit in vooral de eerste helft. Er werden helemaal geen kansen gecreëerd, alleen een paar vrije trappen en een corner die gevaarlijk oogde was het trieste saldo na één helft voetballen. Birdaard had ondanks dat Ropta Boys een veldoverwicht bezat weinig tot niets te stellen met Ropta Boys in de eerste helft. Een doelpuntje voor en niets weggegeven was super voor de bezoekers.

Vol goede moed kwam Ropta Boys terug uit de kleedkamer om in ieder geval in de tweede helft beter voor de dag te komen. Deze hoop werd snel de kop ingedrukt. De tweede helft werd nog slechter dan de eerste helft. De wil en de bereidheid om te winnen zal vast aanwezig zijn geweest, maar die kwam deze wedstrijd helaas niet tot uiting. Birdaard voetbalde met windvoordeel beter en kiener in de tweede helft . Dit resulteerde voor Birdaard wel degelijk in kansen. Gelukkig voor Ropta Boys deelde keeper Marten Kooistra niet mee in de malaise. Hij hield veel tegen. Zelfs een door Jan Rispens veroorzaakte strafschop wist Marten uit zijn doel te slingeren. Je zou denken dat zo’n fabuleuze redding de ploeg een boost zou geven in de goede richting. Maar ook zo’n mooie redding van Marten bracht de ploeg niet in extase. Integendeel, halverwege de tweede helft moest ook Marten zijn meerdere erkennen in een goed genomen vrije trap van Riemer Kooistra die doel trof voor de 0-2. Na deze 0-2 achterstand kwamen er plotseling uit het niets kansen voor Ropta Boys op een beter resultaat. In eerste instantie mist Theunis Linthof alleen voor de keeper en even later mist Jan Ernst Meinsma alleen voor de keeper. Wanneer zulke grote kansen worden gemist blijft het moeilijk voetballen. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam van de zeer jeugdige linksbuiten van Birdaard. Hij liet alles en iedereen staan en kwam keeper Marten Kooistra tegen, die zijn inzet in eerste instantie nog pakte, maar de rebound was alsnog een prooi voor deze speler. Zijn tweede inzet was doeltreffend voor de 0-3. Deze stand werd tevens de eindstand. Voor Ropta Boys teleurstellend en voor Birdaard een terechte overwinning.  Eindstand: 0-3.