v.v. Ropta Boys sinds 1965

Officieus over en uit voor Ropta Boys

Vandaag werd de geel/groen degradatiekraker uitgevochten op sportpark de Bosk in Harkema tussen Harkema Opeinde en Ropta Boys. Het degradatiespook was al gesignaleerd tussen het publiek en duwde Ropta Boys vandaag in diepe rouw. Nog niet officieel, maar met anderhalf been in de vijfde klas na afloop van de wedstrijd. Met zeven punten verschil tussen beide ploegen en nog drie wedstrijden te gaan kan Ropta Boys wel stellen dat ze vandaag officieus gedegradeerd zijn. Alleen drie winstpartijen kan hen nog helpen, maar dan moet Harkema Opeinde ook nog alle drie wedstrijden verliezen. Kort gezegd, het lijkt over en uit.

Ropta Boys begon prima aan de wedstrijd en was de eerste twintig minuten beter dan de gastheren. De eerste kans van de wedstrijd was voor Andre Turkstra maar zijn inzet belande in het zijnet. Na twaalf minuten werd de vrije trap van Jan Bandstra prima uit de goal geranseld met een mooie zweefduik door de Harkema keeper die overigens een zeer goede wedstrijd keepte. Na twintig minuten komt Ropta Boys op voorsprong via een corner die een aantal keren heen en weer wordt gekopt en uiteindelijk voor de voeten van de zeer goed spelende Hendrik Willem v/d Vorst komt. Zijn schot verdwijnt laat in de hoek achter de goalie van Harkema Opeinde. Na deze goal gaat Ropta Boys achteruit voetballen en laat Harkema Opeinde steeds beter in de wedstrijd komen. Keeper Postmus redt fantastisch op een bal die naar de grond wordt gekopt en hoog over hem heen lijkt te stuiten maar met

één hand weet hij de bal over de goal te stompen. De corner die volgt wordt door Harkema hard binnen geschoten en zo is de stand weer gelijk getrokken. Met deze stand worden de kleedkamers opgezocht door beide teams.

In de tweede helft lijkt Harkema Opeinde de belangen van winst meer te beseffen dan Ropta Boys wat veel de lange bal hanteert die meest direct in de voeten van de tegenstander beland. Harkema is sneller en alerter in de omschakeling en in de achtenvijftigste minuut komen ze op voorsprong als een corner voor wordt gezet waarbij een Harekiet de bal voor keeper Postmus binnen de goal glijdt. Ropta Boys krijgt een grote kans als de goalie van Harkema Opeinde de bal in de voeten van de inmiddels goed ingevallen Sybren Dorhout schiet, na een mooie combinatie met Jan Bandstra is het Dorhout die zijn inzet tegen de keeper ziet stuiten en net niet de gelijkmaker binnen kan schieten wat erg verdiend zou zijn geweest voor deze nog maar net zeventien jarige hardwerkende jongeling. Een kwartier voor het einde is het Jelmer Torensma die de bal hard binnen schiet uit een corner die terug wordt gelegd door Bandstra. Ropta Boys leeft weer maar heeft niet genoeg aan een gelijk spel en moet strijden voor de winst. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd slaat het noodlot toe als een een voorzet die niet gevaarlijk lijkt iedereen voorbij schiet en een voet raakt van een Ropta Boys verdediger om zo achter keeper Postmus te eindigen. Weer een ongelukkige goal tegen in de slotminuten zoals al zo vaak eerder dit seizoen. Ropta Boys moet risico nemen en het is de keeper van Harkema Opeinde die met twee sublieme reddingen zijn ploeg op voorsprong houdt. In de blessuretijd is het Harkema Opeinde die profiteert van de risico’s die Ropta Boys moet nemen en zo komt de 4-2 eindstand op het scorebord.

Ropta Boys zou alle drie de wedstrijden die nog komen waaronder de vermoedelijk aankomende kampioen moeten winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat zou een klein wonder zijn aangezien er nog maar één wedstrijd werd gewonnen in dit hele seizoen. Daarnaast zou Harkema Opeinde alle drie de wedstrijden moeten verliezen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen buurgenoot vv Dokkum op het programma, bij verlies of gelijkspel is degradatie officieel een feit.

Klik op de afbeelding voor alle foto’s:

https://myalbum.com/album/TWDeWsjZisTv/?invite=d4d75591-d954-43b7-860b-1c193cec16bd