Oefenverslag: WTOC 2 – Ropta Boys 2

Oudwoude – Op Zaterdag 17 Januari reisden zowel Ropta Boys 1 als 2 af naar Oudwoude voor een oefenwedstrijd. Bij WTOC 1 staat oud-hoofdtrainer en oud-speler van Ropta Boys 2 Oane Westra aan het roer. Een leuk weerzien werd het niet; Ropta Boys 1 ging kansloos ten onder met maar liefst 5-0.
Voor ons leek de uitkomst rooskleuriger. Met een piepjong team speelde Ropta Boys 2 ondanks het hobbelige, maar verder goed bespeelvare veld keurig verzorgd voetbal. Er werd gestart met nogal wat B-junioren in de basis. Johannes verdededigde het doel, verder stonden in het veld: Jan de Vries, Jan Y Braaksma, Jacob Torensma, Patrick v.d Ploeg, Theunis Talstra; Hielke de Jong, (hij speelde vandaag een testwedstrijd, afkomstig van De Wâlden), Jacob Mooibroek (hij maakt zijn debuut bij het tweede), Keimpe Jens Seepma; Mustafa Omer en Zjene van Dam. Wissels: Doeke Wilman, Nik van de Voort, Winand Dijkstra.
Al na 8 minuten nam RB 2 de voorsprong via Zjene van Dam, die sterk speelde deze wedstrijd.
Met het jonge dynamische middenveld achter zich kregen de spitsen Zjene en Mustafa veel bruikbare ballen, maar de kansen die daaruit kwamen werden niet benut. WTOC 2 kwam gaandeweg de eerste helft iets beter in de wedstrijd en deelde wat speldenprikjes uit. Na 34 minuten vergrootte Theunis Talstra de marge naar 2. Vanuit 1 van de strakke corners van Zjene kon Theunis bij de tweede paal binnentikken. Ruststand 0-2
Tweede helft zonder keeper
Helaas voor ons moest Johannes, die goed stond te keepen, de tweede helft met het eerste mee omdat Hillebrand een blessure had opgelopen.
Jenne Ljibbe nam de eervolle taak op zich om de tweede helft het doel te verdedigen, chapeau!
Winand was inmiddels in het veld gekomen voor Theunis, Nik voor Mustafa en ook Doeke Wilman maakte zijn debuut in het tweede.
WTOC 2 had al snel door dat we geen “echte” keeper op goal hadden staan en men produceerde dan ook veel schoten uit de tweede lijn. In een tijdsbestek van 2 minuten was de stand dan ook alweer gelijk. Een houdbare (voor een ervaren keeper) en onhoudbare bal lieten WTOC 2 juichen. Ropta Boys 2 was aangeslagen en was even de draad kwijt. Na 64 minuten kwam WTOC 2 op voorsprong. Een op het oog weer houdbare bal kon helaas niet worden gestopt door Jenne Ljibbe: 3-2.
De teleurstelling was groot bij het jonge RB 2, en misschien wel daardoor werd er nu weer geconcentreerder gespeeld. Dit leverde weer de nodige kansen op. Vooral Mustafa was dichtbij; zijn inzet ging maar milimeters naast. Ook Nik kreeg een grote kans, die hem werd geboden na een splijtende pass van de goedspelende Jan de Vries, maar de keeper redde uitstekend.
Na precies 90 minuten geloofde de scheids het wel (prima wedstrijd gefloten) en dropen beide ploegen af. Tijdens de tocht naar de kleedbox zagen we Ropta Boys 1 nog op een 5-0 achterstand komen, wat tevens de eindstand zou worden.
Deze jonge Ropta Boys ploeg speelde vandaag nog iets onwennig, maar was toch in staat bij vlagen WTOC 2 de wil op te leggen. Er zit zeker toekomst in deze talenten. Een bedankje voor Jenne is ook wel op zijn plaats. Naast leider is hij ook speler, vlaggenist én keeper, een nieuwe taak die hij vandaag uit alle macht heeft vervuld. Klasse!
De volgende oefenwedstrijd staat geplanned op Zaterdag 31 Januari. Dan nemen we het op tegen de koploper van de 4e klasse, Hardegarijp 3. Sportpark De Fiver, 12:15