v.v. Ropta Boys sinds 1965

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Allereerst, bedankt Aant. Aant, de succescoach. Een beste jonguh, aldus (ex)aanvoerder Wijma. De man die met kunst- en vliegwerk de heren van Ropta Boys 2 op miraculeuze wijze wist te behouden voor de 3e reserveklasse. Een man met een heldere visie: houd de nul en de rest komt vanzelf. Dat dit door de gehele selectie wel erg letterlijk werd genomen, kon de Soepboer ook niet zien aankomen. Met gepaste trots werd menig tegenstander getrakteerd op drie punten.

Dat het seizoen door Corona eerder werd gestopt was slechts een bittere pil voor de geelgroene manschappen. Men kwam gaandeweg steeds beter in haar spel. De nul houden was een middel om de tegenstander uit de tent te lokken. Dit pakte wonderwel regelmatig goed uit, met name voor onze tegenstanders. Dat Corona halverwege maart Nederland zijn intrede deed, was slechts een schamele troost voor het vervallen Vlaggenschip. 0 punten uit dik twee handen vol met wedstrijden. Er was af en toe een pleziertje door een gescoorde goal maar vooral veel ergernis door kratten vol met tegendoelpunten.

Aangezien het seizoen niet is afgemaakt, betekende het ook automatisch dat het seizoen 2020 – 2021 de jaargang van de revanche moet worden. Dit jaar staat er grotendeels een gerenoveerd team. Er is aanwas vanuit de jeugd, gevallen talenten stellen zich weer beschikbaar en oude nestors met ervaring op het allerhoogste niveau keerden terug. Ook de technische staf is flink onder handen genomen. Er is een nieuwe trainer aangesteld, een ambitieuze leider is ingevlogen uit het naburige Lioessens en onze vaste grensrechter is overgestapt naar het paradepaardje van de club. Al deze mutaties doen het team goed, en dat zie je terug:
• Wekelijkse krachttraining maakt van de iele mannetjes grote en gespierde matadoren;
• De diverse conditionele prikkels zorgen voor spelers met olifantenlongen;
• Het herintroduceren van de 3e helft zorgt voor een harmonieuze vochtbalans.

Al deze positieve prikkels hebben de juiste uitwerking op het team van de Jong en Kool. Ondanks een geringe voorbereiding waar met moeite een handvol trainingen werden afgewerkt, werd 2e klasser Kollum op 29 augustus jongstleden op een 3 – 0 nederlaag getrakteerd in de 1e bekerwedstrijd. De oranjehemden kwamen er eigenlijk niet aan te pas, enkele standaardsituaties daargelaten. Een afgetekende overwinning betekende een verassende start van dit bekeravontuur. De 2e bekerwedstrijd uit tegen Stiens eindigde in 1 – 1, een prima resultaat tegen wederom een klasse hoger spelend team.

Tussendoor werd nog wel jammerlijk verloren van Friese Boys 2 in een oefenwedstrijd. Het spelen in de avonduren is wellicht niet het meest sterke punt van de jonge selectie. Voor morgen staat de bekerkraker tegen Broekster Boys 2 op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2, de 1e klasser tegen de 3e klasser. Op voorhand moeten de Waldpyken deze wedstrijd naar zich toetrekken, maar de bal is rond. Een wedstijd duur negentig minuten, en wanneer wij de nul houden dan weten zij in ieder geval niet te scoren. Uit ervaring weten wij dat onze aanvallers uit alle hoeken en standen kunnen scoren, dat zal de roodzwarten op voorhand laten beven.

Morgen 12:00, sportpark Broekster Boys, waarschijnlijk kunstgras, prettig nazomerweer, een smalle selectie, prima bierweer. Kortom veel goede ingrediënten voor een spetterend spektakel.