v.v. Ropta Boys sinds 1965

Leovardia 1 – Ropta Boys 1 01-02-2020

DSC_9764

Vandaag werd er afgereisd naar koploper Leovardia in de Friese Hoofdstad. Vooraf werd er een zware dobber verwacht, wat na afloop ook het geval bleek. Leovardia was in voetballend opzicht vele malen beter dan de groen/gele formatie van trainer Elmendorp. Om met de woorden van de trainer te spreken, er was te veel ontzag voor de tegenstander vandaag.

Ropta Boys probeerde fel te starten maar Leovardia liet vanaf het begin zien dat ze een terechte kampioenskandidaat zijn. Al na 3 minuten ontstond er een grote kans voor spits Kian Visser van Leovardia doordat keeper Johannes de Groot uit gleed, maar hij wist hier geen gebruik van te maken. Leovardia bleef de aanvallende ploeg en was levensgevaarlijk in de omschakeling. Ze weten elkaar razendsnel te vinden en zo de achterhoede onder leiding van laatste man Kees Kool uit elkaar te spelen en kansen te creëren. In de 21ste minuut was het raak voor Leovardia en kwamen ze op een verdiende voorsprong. Ropta Boys gaf te veel ruimte weg en raakte onderling wat geïrriteerd omdat ze niet goed omgingen met de snelle wisselingen van de voorhoede.  Erik de Vries kreeg een klein kansje op aangeven van Hendrik Willem v/d Vorst, maar schoot naast. Na ruim een half uur spelen schatte de keeper van Ropta Boys de bal verkeerd in en Leovardia verdubbelde de voorsprong voor de rust.

Na de rust bleef Leovardia de beter voetballende ploeg en bleef aanvallen. Ropta Boys probeerde de wedstrijd te kantelen, maar dit lukte niet. Jacob Mooibroek kreeg halverwege de kans tot een schot op doel, maar helaas ging deze poging ook naast. Ondertussen was Leovardia al weer voor keeper de Groot, die redding wist te brengen en het schot tot een corner wist te verwerken. Het bleek uitstel van een verdere achterstand, in de 70ste minuut werd keeper de Groot door een uitstekende individuele actie uitgespeeld door de spits die hem keurig in de linkerhoek schoot. Trainer Elmendorp bracht 2 nieuwe voorhoedespelers in om te proberen de druk op te voeren maar tot doelpunten kwam Ropta Boys vandaag niet. Simon Dijkstra kwam net voor het einde nog in kansrijke positie door alleen op de keeper van Leovardia af te komen, maar ook hem lukte het niet om te scoren. In de slotminuten wist Leovardia nog een prachtig doelpunt te maken en na 90 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot af.

Ropta Boys kwam vandaag niet aan voetballen toe tegen een zeer goede ploeg die aan het eind van de competitie met recht wel eens de kampioen van de derde klasse B kan worden. Voor volgende week de positieve momenten mee nemen naar de derby in en tegen naaste concurrent Anjum waar de broodnodige punten behaald moeten worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Klik hier voor een foto reportage van deze wedstrijd

Antsje Allema