v.v. Ropta Boys sinds 1965

Kerstzaalvoetbaltoernooi 2013 van de E-pupillen van Ropta Boys

Surhuisterveen – Zaterdag 28 december gingen we naar de Survento-hal in Surhuisterveen. Hier moesten we met de E-pupillen vandaag een kersttoernooi spelen. Als we dit toernooi zouden winnen moeten we volgende week zaterdag 4 januari 2014 spelen om het Fries kampioenschap in de zaal “De Trije”in Franeker.

We zaten deze dag in de poule met Drachtster Boys E3, Grootegast E1 en Gorecht E1.

Ropta Boys E1 – Drachtster Boys E3

De eerste wedstrijd moesten we tegen drachster boys. We begonnen deze wedstrijd erg  goed en kwamen al  snel 3-0 voor.   Rutger 1-0 , Jesse 2-0, Enno 3-0. Niet alleen voorin ging het goed, ook achterin stond het als een huis. Drachtster Boys kreeg bijna geen kans. Toch scoorden ze tegen uit een corner 3-1. Omdat Jelmer vrij snel daarna 4-1 maakte wonnen we deze wedstrijd met 4-1 en waren de eerste drie punten binnen.

Ropta Boys E1 – Grootegast E1

De tweede wedstrijd begonnen we heel slecht. We stonden heel snel al 3-0 achter. Maar Rutger en Jesse scoorden al snel weer. Toen stond het 3-2.We kregen nog veel kansen maar misten ze allemaal toen scoorde grootegast nog twee keer toen was de wedstrijd gedaan. 5-2 voor Grootegast.

Ropta Boys E1 – Gorecht E1

Na twee wedstrijden stonden Grootegast en Gorecht bovenaan met 4 punten en wij tweede met drie punten. Dus als we de laatste wedstrijd tegen Gorecht zouden winnen moest Grootegast beslist winnen tegen Drachtster Boys om eerste te worden.

We begonnen deze wedstrijd weer erg goed en stonden snel 2-0 voor door goals van Rutger en Jelmer. Daarna werd Gorecht sterker. Maar door onze goede verdediging kregen ze niet veel kansen. Toch werd het ongeveer 3 minuten voor tijd 2-1 en werd het dus erg spannend. 2 minuten voor tijd werd het zelfs ook nog 2-2 en op dat moment waren we uitgeschakeld. Echter we gingen weer aanvallen en kregen ook kansen maar de bal ging er niet in. Maar we gingen door en 1 minuut voor tijd maakte Jesse gelukkig 3-2 en stonden we weer voor. In de laatste seconden maakte Rutger er ook nog 4-2 van en wonnen we dus deze wedstrijd.

Door de vele aanmoedigingen van Ropta Boys E1 aan Drachtster Boys E3 wonnen zij de laatste wedstrijd tegen Grootegast zodat wij toch eerste van de poule werden. Blij dat we waren!

In de andere poule was Trynwalden eerste van de poule geworden en dus werd de finale Ropta Boys E1 tegen Trynwalden E1.

Finale: Ropta Boys E1 – Trynwalden E1

In de kolkende Arena in Surhuisterveen werd om 12.30 uur afgetrapt voor de finale. Ropta Boys begon weer erg goed en we kwamen al snel 2-0 voor door goals van Rutger 2x. Daarna werd Trynwalden sterker. Maar door goed verdedigen van het hele team konden ze niet echt kansen creëren. Toch werd het een paar minuten voor tijd 2-1 door één van de weinige kansen die ze kregen. Het werd toen weer erg spannend. En 40 seconden voor tijd werd het zelfs 2-2, wat ook de eindstand werd. De teleurstelling op dat moment was erg groot bij Ropta Boys omdat een 2-0 voorsprong was weggegeven. Nu kwam het op strafschoppen aan.

Al  snel bedachten de spelers van Ropta Boys, dat zij een penalty-killer in hun midden hebben: de keeper Frans Postmus en gingen ze dus met veel vertrouwen deze penalty-reeks in. Jelmer moest beginnen en joeg de bal meteen in de kruising. 1-0. Daarna keerde Frans de strafschop van Trynwalden. Ook Rutger maakt geen fout. 2-0. Op de onhoudbare strafschop daarna had zelfs Frans geen kans en was het dus 2-1. Daarna kwam Enno met een mooi geplaatst schot die net gekeerd kon worden door de keeper van Trynwalden en bleef het dus 2-1. Maar Enno wist dat hij kon vertrouwen op penalty-killer Frans. Want ook de derde strafschop van Trynwalden werd gekeerd door Frans. Daarna moest Jesse. Met zijn goal voerde hij de druk voor Trynwalden nog meer op. Trynwalden moest nu scoren om in de race te blijven. Maar ook de vierde strafschopnemer van Trynwalden had geen kans tegen Frans en zo werd Ropta Boys E1 winnaar van dit toernooi.

Komende zaterdag 4 januari gaat de E1 in Franeker nu strijden om het Fries Kampioenschap. Met de meedogenloze  en goed opbouwende verdedigers Jakob Ids, Jelmer, Gerwin, Gosse-Jan, deongrijpbare aanvallers Rutger, Enno en Jesse, penalty-killer Frans en reserve Gosse gaan ze  hier voor de toernooiwinst.

 

Groetjes Jesse Castelein