v.v. Ropta Boys sinds 1965

Jong RB2 deelt de punten met VIOD 2

Zaterdag 6 September stond het eerste competitieduel voor Ropta Boys 2 op het programma. VIOD 2 was de tegenstander, een fysiek sterke en ingespeelde ploeg die vorig seizoen kampioen werd in de 4e klasse. Bij Ropta Boys enkele afwezigen, waardoor de 4 B-junioren Jacob Torensma, Tim en Nik van der Voort en Jan Tijtsma hun debuut in het tweede mochten maken. Ook Peter Braaksma werd bereid gevonden ons uit de brand te helpen.

Er werd gestart met de volgende 11: Johannes de Groot, Erwin Beeksma, Andries Weidenaar, Yorrick Elzinga, Patrick v.d Ploeg; Marcel Faber, Tim v.d Voort, Zjene van Dam; Jenne Ljibbe Dijkstra, Mustafa Omer en Nik v.d Voort.

Ropta Boys begon ietwat onwennig aan de wedstrijd en de ploegen tastten elkaar wat af in de beginfase. Ropta Boys speelde met een gesloten verdediging om de snelle en behendige VIOD voorwaartsen een halt toe te roepen. Dit pakte aardig uit, want we gaven relatief weinig weg. VIOD probeerde het met afstandschoten maar Johannes stond ook deze middag weer betrouwbaar te keepen. Na 18 minuten kwam Ropta Boys 2 op voorsprong, nadat we meer en meer grip kregen op het spel. Een goede actie van Mustafa bezorgde de bal bij de inlopende Zjéne, die de bal hard binnenschoof. Zoals gezegd had Ropta Boys nu een licht overwicht maar was er wel de constante dreiging van de VIODspitsen, die loeren op een foutje van de tegenstander. Dat foutje was er in de 34e minuut. De goedspelende Zjéne van Dam had zijn enige slippertje van de middag en hij liet zn’ directe tegenstander ontsnappen. Deze speler kwam vrij voor Johannes te staan en liet onze sluitpost kansloos met een droog schot: 1-1.

Een domper, maar toch ging dit piepjonge Ropta Boys goed door: er werd fris en fruitig naar voren gevoetbald en VIOD 2 moest vol aan de bak. Een geplaatst schot van Tim werd nog door de vingertoppen van de keeper tot corner verwerkt en ook bij de corners wilde de bal er niet in. Nik viel vlak voor rust uit en Jan Tijtsma (uit Anjum) was zijn vervanger. Er werd niet meer gescoord voor rust.

In de tweede helft kwamen resp. Peter Braaksma, Jacob Torensma en Theunis Talstra voor Tim van der Voort, Jenne Ljibbe Dijkstra en Patrick van der Ploeg.

Er werd niet gescoord in de tweede helft, maar toch viel er genoeg te genieten voor de “voetbalsupporter”. Vooral de 15-jarige Jan Tijtsma etaleerde zijn voetbalvermogen keer op keer, een plaag vormend voor de VIOD-defensie. De andere B-junior, Jacob Torensma, stond zijn mannetje op het middenveld als controleur. Ook de moegestreden linksbuiten Nik van der Voort en spelverdeler Tim van der Voort draaiden moeiteloos mee op dit niveau. Een teken dat het met de jeugdopleiding van onze club wel goed zit. Goed, de wedstrijd dan weer. Gescoord werd er dus niet meer, al had Marcel een prima kans daartoe. Een vlotlopende aanval over veel schijven bereikte Marcel, maar zijn goed afgedrukte schot ging nét naast. Ook VIOD kreeg een dot van een kans, maar Johannes wist in beide instanties te redden. De wedstrijd bleef spannend (doch sportief) tot het einde, maar zowel Ropta Boys 2 als VIOD 2 konden Leven met de puntendeling, na een leuke, energieke wedstrijd. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer komt titelfavoriet Rijperkerk 2 op bezoek. Aanvang 12:15.