v.v. Ropta Boys sinds 1965

Jan Bandstra matchwinnaar in de groen/gele derby

Beide ploegen voetballen normaliter onder de groen/gele vlag, met het recht van de thuisploeg, moest Ropta Boys dus in de zwarte tenues aantreden. Vandaag waren het de neven Jan Bandstra en Rutger Torensma die voor het meeste gevaar zorgden. Beide mannen vonden elkaar een aantal keren feilloos en dit resulteerde in broodnodige punten voor Ropta Boys.

Ropta Boys begon goed vanaf de aftrap, gaf meteen druk naar voren wat resulteerde in een aantal corners achter elkaar waar geen groot gevaar uit kwam. Na vijf minuten nam Harkema Opeinde de wedstrijd volledig over en combineerde snel en veel. Ropta Boys had grote moeite met dit snelle spel en was de regie volledig kwijt. Na tien minuten kwam de eerste kans voor de thuisclub via een hard schot wat naast het doel eindigde. Meteen na dit schot weer een kans voor Harkema Opeinde maar het vizier stond niet op scherp bij de voorwaartsen en ook deze bal eindigde naast de goal van Frans Postmus. Na een minuut of twintig kantelde de wedstrijd naar Ropta Boys kant. Een lange bal van Geert Linthof op Rutger Torensma werd voor gegeven op spits Jan Bandstra die een teenlengte later dan de keeper bij de bal was waardoor de brilstand nog even bleef staan. Ropta Boys werd sterker en halverwege de eerste helft had de voorsprong op het bord moeten komen na een prachtige pass van Erik de Vries op Jan Bandstra die de bal in het strafschopgebied doorspeelde op de vrij staande Rutger Torensma maar zijn schot ging maar net over de goal. Harkema Opeinde kwam er nog maar sporadisch uit en creëerde wat kleine kansjes die naast de goal eindigden. Het was wederom de Vries die een mooie voorzet gaf die in eerste instantie te dicht bij de keeper eindigde maar hij liet los en het was Sytze Talsma die er als de kippen bij was maar de keeper kon met een duik nog een doelpunt voorkomen. Het bleek uitstel te zijn van de voorsprong want het waren wederom de neven Torensma en Bandstra die elkaar fantastisch vonden. Torensma gaf een lange pass naar voren waar de laatste man van Harkema Opeinde zich volledig op verkeek en het was Bandstra die de bal onder controle bracht om hem beheerst in de linkerhoek te schuiven. Harkema Opeinde ging meteen opzoek naar de gelijkmaker en een prachtige pass tussen de achterste linie van Ropta Boys door leek de linksbuiten vrije doorgang te geven, maar hij liet de bal te ver van de punt van de schoen stuiten en zo kon keeper Postmus simpel oppakken. Vijf minuten voor het rustsignaal was het laatste man Rudi Torensma die zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en vanaf een meter of veertig prachtig uithaalde richting de goal waar hij zijn bal op de kruising zag spatten. Het was wederom Bandstra die direct reageerde en eerder bij de bal was dan de laatste man van Harkema Opeinde om zo zijn tweede doelpunt te maken. Met een royale voorsprong mocht Ropta Boys aan de thee.

De tweede helft begon met een kansje voor Torensma na een terugkopbal van Harkema Opeinde die niet helemaal goed ging. Torensma was net te laat bij de bal om hem binnen te kunnen tikken. Harkema Opeinde drong wel aan en zocht de aanval maar opgelegde kansen kwamen er niet tot in de zestigste minuut toen Rudi Torensma een bal van de doellijn haalde om de aansluiting te voorkomen. De wedstrijd werd wat rommeliger, Ropta Boys had zijn verdediging vandaag zeer goed te staan en het was lastig om er door heen te komen. Ook de aanvallen van Ropta Boys werden schaarser, een corner van Linthof werd net naast gekopt door Rutger Torensma en een mooie bal van achteruit via Sybrant Veenstra op Jan Bandstra haalde het doel net niet. Ropta Boys concentreerde zich op verdedigen terwijl Harkema Opeinde veel lange ballen naar voren hanteerde. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was er dan toch de aansluitende goal voor de tegenpartij die van achteruit via vier schijven achter keeper Postmus eindigde. Het werden nog een aantal hachelijk minuten voor beide ploegen maar Ropta Boys hield stand al was het Jelmer Torensma die nog een keer met zijn hele lichaam voor de bal moest duiken om een schot op doel te voorkomen. Grote vreugde na het eindsignaal en eindelijk weer een overwinning voor de equipe van Elmendorp en Kool.

Ropta Boys komt met deze overwinning op gelijke hoogte met de tegenstander van vandaag en staat nog maar één punt onder de nummers vijf en zes. Volgende week komt de ploeg die als enige nog  zonder puntverlies is, op bezoek bij Ropta Boys. Opende heeft tot dusver al zijn wedstrijden gewonnen en zal gebrand zijn om dit zo te houden. Bij de tegenstander voetballen twee jongens die de jeugdopleiding van Cambuur hebben doorlopen en één van de beide heeft zelfs een tijdje bij fc Groningen gevoetbald. Nu zijn ze beide terug op het oude nest en Ropta Boys is dus gewaarschuwd voor dit jonge talent.

Klik voor alle foto’s op onderstaande link:

https://myalbum.com/embed/XyivaUiA4dwq/