v.v. Ropta Boys sinds 1965

IN MEMORIAM: GOSSE W BRAAKSMA

IN MEMORIAM.

GOSSE W BRAAKSMA.

Op 25 april 2018 is op 72 jarige leeftijd overleden de heer Gosse W Braaksma uit Niawier. Als voetbalvereniging Ropta Boys willen wij hem gedenken in deze, In Memoriam.
Gosse Braaksma heeft heel veel betekend voor de v.v. Ropta Boys en andersom. Ropta Boys betekende ook heel veel voor hem, want hij heeft tot voor kort alles van heel dichtbij meegemaakt. Zelfs eind vorig jaar was hij nog vaste supporter van Ropta Boys 1. Samen met Piet Poutsma bezocht hij alle thuis- en uit wedstrijden van Ropta Boys 1.
Gosse Braaksma was één van de mannen van het eerste uur.
Vanaf de oprichting was Gosse betrokken bij het wel en wee van onze vereniging. In eerste instantie als speler en aanvoerder van diverse teams bij Ropta Boys. Daarna nam hij zitting in het Ropta Boys bestuur. Hij was vele jaren secretaris van de v.v. Ropta Boys.
Naast deze taak was hij jeugdtrainer en vooral jeugdleider van diverse elftallen. Later heeft hij de scheidsrechter cursus gevolgd en werd Gosse erkent scheidsrechter ( streng, maar rechtvaardig) van de Friese Voetbal Bond. ( FVB)
Maar het is niet gebleven bij bovenstaande functies.
In de jaren tachtig was Gosse zeer nauw betrokken bij het ontstaan van het Dames Voetbal bij de v.v. Ropta Boys. Hij werd trainer en leider van de dames in de jaren tachtig en negentig. Dit deed hij met verve en de resultaten bleven niet achter. Onder zijn leiderschap heeft het damesvoetbal, om oneerbiedig te schrijven, body gekregen. In het seizoen 1986-1987 wisten de dames onder leiding van Gosse W Braaksma voor de eerste maal een kampioenschap te vieren. In deze periode had Ropta Boys een gevreesd damesteam. Een sterk damesteam. Naast het voetbal wist Gosse W Braaksma de dames te inspireren en wist hij zelfs de dames tijdig en goed in gesponsorde kleding te krijgen.
Nooit werd tevergeefs een beroep gedaan op Gosse Braaksma.
Natuurlijk was hij naast zijn activiteiten fervent supporter van de v.v. Ropta Boys.
In hem verliezen wij een echte clubman die tot op het laatst betrokken is geweest bij de voetbalvereniging Ropta Boys.
Namens de voetbalvereniging Ropta Boys wensen wij zijn twee zussen, zwagers en oomzeggers, kracht en sterkte toe om het verlies van Gosse W Braaksma te verwerken.

Namens de voetbalvereniging Ropta Boys.

Door: Jan Torensma.