v.v. Ropta Boys sinds 1965

Het vlaggenschip redt het 1e elftal

Ropta Boys 2

De herfst heeft zijn intrede gedaan, het mooie zomerweer is voorbij. Een week van regen ligt achter ons, maar er zal zoals we gewend zijn in Nederland nog veel regen volgen. Dit is ook wennen voor de heren van het 2e elftal. Afgelopen donderdag werd er onder deze herfstachtige omstandigheden getraind met een zo goed als fitte selectie, alleen P5 is nog bezig met zijn revalidatietraject. Dit traject loopt voorspoedig, wat betekent dat we onze druktemaker binnenkort weer in volle glorie terug gaan krijgen in de knusse kleedkamers die wij wekelijks aandoen.  Maar goed, waar wij over een topfitte selectie beschikken heeft het opleidingsteam voor het vlaggenschip te maken met nogal wat personele problemen. Dit werd donderdag na de training ook opgemerkt door Klazovic, Jelthús, Lytse Wiebe, Joran en Boskamp. Traditiegetrouw rookten de mannen een ‘swier shagje’ om ondertussen het trainingsgeweld van de manschappen van dhr. Groen te aanschouwen. Al vrij snel was het duidelijk dat het zaterdag weleens penibel kon worden, want er waren maar twaalf spelers op het trainingsveld te bekennen, waaronder onze keeper de Badslipper. Waar er voorheen sprake was van crisis, bleef het nu rustig binnen de staf van het vlaggenschip. Gezien de afgelopen maanden wordt er op regelmatige basis beroep gedaan op de vedettes van it twadde, want alleen tijdens het 50jarig jubileum was er sprake van een ‘fitte’ selectie bij Ropta1. Aan het einde van de donderdagavond sloot Boskamp een lucratieve deal met Marten en zijn assistenten. De Mini-Douche werd voor één wedstrijd afgestaan en Bean zou plusminus, pak um beet, een helft voetballen bij het 2e om vervolgens aan te sluiten bij Ropta 1. Inmiddels heeft de wereld kunnen lezen (of aanschouwen) hoe dit heeft uitgepakt, vandaar de titel van dit verslag.

 

Inmiddels zijn we wat afgedwaald. Zaterdag werd er immers aangetreden tegen VIOD 2. De mannen die vooruitgang als doel hebben. Ploegen die vaak fysiek goed in elkaar steken en met het mes tussen de tanden kunnen spelen. Teams waar de RoptaBoys in het verleden en het heden vaak problemen mee hebben. Op deze manier zijn de derby’s die gespeeld werden vaak verloren. Denk hierbij aan de wedstrijden tegen bijvoorbeeld een Holwerd, Ternaard of Oostergo (en Anjum). Asjeblieft, hierbij een portie positieve kritiek voor onze buurtgenoten (en vanaf nu geen gemekker meer over de verslagen van het 2e,want dit is pure cabaret, een combinatie van humor, sarcasme en realiteit).

 

Fuck, weer dwalen we af. Nanne-Jan floot kwart over 12 op zijn panfluit, waardoor de wedstrijd losbarste. Een erg gezapige 1e helft. Weinig kansen, er ging meer fout dan goed. De achterhoede onder leiding van Bompa gaf weinig weg, maar de voorwaartsen creëerden ook weinig. Er was een kopballetje van Bean, maar deze werd simpel gered door de keeper. Er waren nog wel enkele schermutselingen, maar tot echt gevaar leidde dit niet. De gasten werden zodoende niet erg op de proef gesteld. Daarentegen kwamen zij ook enkele malen gevaarlijk door op het Ropta doel, maar deze pogingen werden zoals gebruikelijk onschadelijk gemaakt door de achterhoede. Na drie kwartier vertier was het tijd voor pauze en kon er een heerlijke kopje koud-lauwe thee worden gedronken in kleedbox 3.

Na de rust een sterker en scherper vlaggenschip. Er werd met meer druk naar voren gespeeld, waardoor VIOD het wat moeilijker kreeg. Echter waren de eerste kansen wel voor de gasten, twee goede voorzetten werden door de aanvallers niet tot doelpunten gepromoveerd. Aan de andere kant was het halverwege wel raak. Een snelle vrije trap van Penny bereikte Binkey, die met zijn chocoladebeen de bal in het netje achter de keeper legde. Vervolgens waren er nog enkele gevaarlijke afstandschoten en werden er nog de nodige (100%) kansen verprutst. Uiteindelijk werd de overwinning vrij gemakkelijk over de streep getrokken. De mannen uit Driezum en Wouterswoude waren niet bij machte om iets te forceren, waardoor er een terechte en belangrijke overwinning werd geboekt. Doordat Dokkum gelijk speelde tegen Rijperkerk, zijn wij vanaf heden eenzame koploper. Een mooie beloning voor het jonge elftal van de heren Boskamp en Klazovic.

 

In de kleedkamer vond Lytse Wiebe trouwens de spits van Friese Boys nog terug, deze zat al meer dan een week in zijn ‘bûse’ en was blij dat hij eindelijk werd vrijgelaten. De overwinning is overigens door een gedeelte van het vlaggenschip goed gevierd tijdens het Oktoberfest. Het was een gezellige boel in de tredde helte. Spelers van RB 1,2,3, vrijwilligers en de VCR groupies maakten er een knallend feest van. Zodoende is de clubkas weer goed gespekt en is alle sportieve arbeid weer teniet gedaan door alle alcoholische versnaperingen die zijn ingenomen. Gelukkig staat er dan ook voor aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd op het programma. Er zal dan om 20:00 aangetreden worden tegen Buitenpost 3, het team dat onder leiding staat van Floyd Tjeerdsma. Oant dan!

 

Overige uitslagen:

 

Rijperkerk 2 – Dokkum 2: 2-2

 

Broekster Boys 3 – Friese Boys 2: 0-2

 

WTOC 2 – V en V ’68 2: 2-2

 

Be Quick 3 – Harkemase Boys 3: 1-1