Gretig Ropta boys doet goed zaken tegen ASC

Oosternijkerk – Om de aansluiting te krijgen bij de middenmoot moest er vandaag worden gewonnen door Ropta Boys van ASC. Het voorwoord in het programmablaadje gaf de stand van zaken goed weer. Het voetbal is al een tijdje terug bij Ropta Boys, maar om te winnen moet je meer scoren dan je tegenstander. Dit lukte Ropta Boys sinds afgelopen zaterdagmiddag te weinig, maar tegen ASC werd er viermaal gescoord zonder tegen doelpunt.

De verdiende winst was meer dan welkom. Door de winst schuift Ropta Boys iets omhoog op de ranglijst, waardoor de aansluiting met de middenmoot een feit is voor de geelgroenen.

Gretige eerste helft.

Ropta Boys begon  zeer sterk aan deze wedstrijd. Fel en gretig werd er afgejaagd met als resultaat veel balbezit en meteen veel gevaar in het strafschopgebied van ASC. Binnen de eerste vijf minuten waren er twee kansen te noteren voor Ropta Boys. Een schot van Tjidsger Braaksma ketst af op de benen van de ASC keeper.  Een minuut later pakte de ASC keeper een scherpe voorzet van Birhanu Rispens klemvast voor de inlopende Ropta Boys spelers. Na 10 minuten werd de eerste uitgespeelde kans een feit. Een aanval over rechts van Marcel Timmerman naar Tjidsger Braaksma. Zijn voorzet kwam precies voor de voeten van Gerard Peter Weidenaar. Hij raakte de bal half, waardoor de keeper het rollertje simpel kon oppakken. Gezien het overwicht kon een voorsprong eigenlijk niet uitblijven. Na een goed kwartier was het raak. Gerard Peter Weidenaar zocht de combinatie met Tjidsger Braaksma en kreeg de bal panklaar terug. Alleen voor de keeper schoof Gerard Peter de bal door de benen in het doel. (1-0)  Een mooie opsteker die geen vervolg kreeg in nog een doelpunt. Want Ropta Boys bleef heer en meester en het voetbal vond plaats op de helft van de tegenstander,  maar zonder doelpunten. Toch kroop Ropta Boys na een half uur spelen door het oog van de naald. Een foutje van Peter Braaksma werd bijna afgestraft door de ASC spits. Ropta Boys keeper Lieuwe Jan Verhaag wist gelukkig met zijn voet de gelijkmaker te voorkomen. Ondanks het overwicht en de vele corners was Ropta Boys niet bij machte om ASC op de knieën te krijgen in deze eerste helft. Tjidsger Braaksma en Edwin de Vries waren dichtbij, maar steeds stond een speler of de keeper  in de baan van het schot.  Bijna hielp ASC een handje, want een voorzet van Edwin de Vries ging via een ASC speler net naast het doel. Zo bleef het spannend door dit kleine verschil, want één counter kon de hele wedstrijd weer op zijn kop zetten. Bijna was het zover, want in de laatste minuut was ASC heel dichtbij de gelijkmaker. Na een fout van Marcel Timmerman was het even paniek in de Ropta Boys achterhoede. Uit de voorzet kopte een speler van ASC de bal op de lat en kwam Ropta Boys goede weg. De rust brak hierdoor aan met een magere 1-0 gezien het grote veldoverwicht van Ropta Boys.

Tweede helft met doelpunten.

Ropta Boys kwam niet goed uit de kleedkamer. Het was ASC die goed begon aan de tweede helft. De ploeg kreeg een paar kleine kansen en een vrije trap die uiteindelijk goed werd gepakt door Lieuwe Jan Verhaag. Het was dus oppassen geblazen voor Ropta Boys in het eerste kwartier na rust. Maar in de 15e minuut na rust scoorde de deze middag uitstekend spelende Gerard Peter Weidenaar een super goal. Vanaf de 16 meter lijn liet hij de uitlopende keeper met een welbewuste lob kansloos. (2-0) Dit doelpunt gaf Ropta Boys weer vleugels en ASC een klap in hun gezicht, na hun goede start in de tweede helft. In het vervolg van de wedstrijd kwam Ropta Boys niet meer in gevaar. Ropta Boys bleef gretig en ging goed door. Dit leverde na ongeveer een half uur spelen de 3-0 op. Een corner van Gerard Peter Weidenaar werd bij de tweede paal via de onderkant lat binnengekopt door Tjidsger Braaksma. (3-0) Na deze goal kon er naar hartenlust worden gewisseld door Ropta Boys. Sander Braaksma, Meindert Meindersma en Yorrick Elzinga kwamen in het veld voor Gerard Peter Weidenaar, Peter Braaksma en Jan Pzn Braaksma. Na de 3-0 waren er nog twee opgelegde mogelijkheden om te scoren voor Tjidsger Braaksma op aangeven van Edwin de Vries. Meinderet Meindersma schudde met zijn snelheid  iedereen van zich af, maar strandde alleen voor de keeper door net naast te schieten. Toch kwam de vierde treffer nog op het wedstrijdformulier. Een combinatie tussen Tjidsger Braaksma en youngster Edwin de Vries werd door laatstgenoemdezeer beheerst binnen getikt. (4-0)

Conclusie: Door deze verdiende overwinning doet Ropta Boys goede zaken. Door deze winst is de middenmoot binnen handbereik. Hopelijk wordt  volgende week deze goede lijn voortgezet tijdens de inhaalwedstrijd uit tegen GSVV. Eindstand: 4-0.