Gehavend Ropta Boys strijdend en onder

De blessurekamer van trainer Elmendorp raakt steeds voller waardoor het wekelijks puzzelen is om een goed elftal op de been te krijgen. Vandaag wederom vier jongens van de JO-17 op de bank, die ook al een wedstrijd hadden gevoetbald.

Grootegast begon uitstekend aan de wedstrijd, waren sneller en feller dan Ropta Boys. Na tien minuten een grote kans voor de thuisploeg maar gelukkig wist Geert Linthof de bal net voor de goal weg te werken. Na een kwartier was het toch raak voor Grootegast via een speler die alleen op keeper de Groot afkwam en namen ze de voorsprong. Hierna pakte Ropta Boys het goed op en werd de bovenliggende partij. Helaas heeft Ropta niet een echte goalgetter in de gelederen waardoor scoren soms moeizaam gaat. Ropta Boys kreeg een prima kans via Hendrik Wilem v/d Vorst die de keeper weg wist te werken, kort daarna was het Andre Turkstra die de bal in het zestien meter gebied aangespeeld kreeg en hard uit haalde. Ook dit schot wist de goalie van Grootegast weg te werken. Ropta Boys bleef strijden maar sprong niet goed met de aanvals mogelijkheden om.

Kort na rust was het Lieuwe Sijtsma die na een mooie pass van Erik de Vries op goal schoot, maar de keeper wist de bal ternauwernood naast te tikken. De corner leverde geen gevaar op. Waar iedereen wachtte op de gelijkmaker was het na een defensieve fout Grootegast die genadeloos afstrafte en de 2-0 op het scorebord bracht. Kort daarna bracht keeper Johannes de Groot redding op de rand van het strafschopgebied door een been uit te steken waardoor het de bal net genoeg toucheerde. Trainer David Elmendorp bracht alle vier jongelingen in het veld, vorige week waren het ook al Jacob Hendrik Heeringa en Sybrant Feenstra die in mochten vallen, nu kwamen ook Jan Bandstra en Johan Rispens er bij. De vier jongelingen lieten zien dat ze over uitstekende voetbalkwaliteiten beschikken en zeker een aanwinst zijn voor het eerste elftal. Helaas konden ze vandaag het verschil nog niet brengen en wist Grootegast nogmaals te scoren. Net voor het einde van de wedstrijd wist de spits van Grootegast keeper de Groot goed te omspelen maar Lieuwe Sijtsma haalde de bal net voor de doellijn weg en voorkwam een grotere uitslag.

Ropta Boys leverde vandaag veel strijd en was zeker niet de mindere ploeg maar stond aan het eind van de negentig minuten wel zonder punten. Volgende week de derby tegen Anjum, waar ze ook voorop in de strijd moeten gaan en hopen dat er een goalgetter opstaat.