v.v. Ropta Boys sinds 1965

Geen winnaar in de blinde pool

Dokkum – De verkoop van de 100 Blinde Pool kaartjes was gisteren bij de eerste thuiswedstrijd van Ropta Boys een groot succes. Waarvoor dank. De animo van de leden en bezoekers was groot om één of meerdere kaartjes te kopen. Ondanks dat de spelregels op de Ropta Boys site, facebook en app stonden en aangeplakt zijn op de ramen van kleedgebouw en kantine, was er soms enige onduidelijkheid. Ik probeer hieronder nogmaals de spelregels uit te leggen.

De spelwijzer.

Het spel de Blinde Pool bestaat uit 100 kaartjes. Op de achterzijde van het kaartje bevinden zich luikjes. Onder deze luikjes staan alle scores tussen 0-0 en 3-3. Onder het bovenste luikje staat de ruststand, onder het andere luikje staat de eindstand van de voetbalwedstrijd van Ropta Boys 1 ( na twee speelhelften). De winnaar is diegene met het kaartje met de juiste rust- en eindstand.

Wanneer in een thuiswedstrijd van Ropta Boys de eindstand hoger uitvalt dan 3-3 is er niemand die het kaartje heeft met de juiste voorspelling. De opbrengst is dan geheel voor het goede doel. De opbrengst gaat dan geheel naar het jubileumfeest van 50 jaar Ropta Boys op 16 september 2015.

Natuurlijk hopen wij alle 100 kaartjes per thuiswedstrijd van Ropta Boys 1 te verkopen. De winnaar ontvangt dan de helft van de inleg namelijk € 50,00. Wanneer er minder kaartjes worden verkocht, bijvoorbeeld 60 kaartjes, ontvangt de winnaar € 30,00. Steeds de helft van de verkochte kaartjes. Maar, wanneer niet alle kaartjes worden verkocht bestaat de kans dat het juiste kaartje niet is verkocht. Ook dan gaat de inleg volledig naar het goede Ropta Boys doel.

Als jubileumcommissie 50 jaar v.v. Ropta Boys gaan wij er vanuit dat er voldoende animo is om twee wekelijks een kaartje te kopen van een € 1,00. Dit spel, deze gok, geeft even een extra dimensie aan de thuiswedstrijden van Ropta Boys 1. Lukt het niet om de prijs te winnen dan wint uiteindelijk nog steeds de club Ropta Boys.

Het spel de Blinde Pool staat helemaal los van de entreeheffing en loterij.

Afgelopen zaterdag was de ruststand 2-0 en de eindstand 5-1 bij Ropta Boys 1 tegen Niekerk 1. Het gevolg was dat er deze zaterdag geen Blinde Pool winnaar was, omdat de stand hoger uitviel dan de maximale score van 3-3 bij dit spel.

Toch was er een winnaar, namelijk het komende jubileumfeest van 50 jaar Ropta Boys op 16 september 2015. De volledige 100 euro is voor 50 jaar Ropta Boys.

Hopelijk valt er de volgende keer een winnaar. Wij hopen en rekenen erop dat jullie over twee weken opnieuw willen gokken op de rust- en eindstand.

Jan Torensma.