Geen loon naar werken voor Ropta Boys tegen de koploper

Vandaag stond voor hekkensluiter Ropta Boys de uitwedstrijd tegen koploper Eastermar op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van “scheidsrechter Marcello” waar weinig op aan te merken was vandaag. Ropta Boys verspeelde een 2-0 voorsprong en moest vervolgens knokken om een resultaat neer te zetten om te kunnen stunten. Er werd met name de tweede helft veel strijd geleverd, maar het kaarsje doofde langzaam en ook een stunt bleef uit.

Een aantal supporters van Ropta Boys was vandaag te laat om de eerste goal te kunnen aanschouwen. Het was de eerste aanval van Ropta Boys waar Jan Bandstra de bal voor de goal schoot na een mooie pass van Tjidsger Braaksma en een punt van een Eastermarschoen de bal over de eigen keeper tikte na welgeteld dertig seconden spelen. Een ongelukkig goal aan Eastermarkant maar ook die tellen gewoon mee. Hierna nam Eastermar het heft in handen en profiteerde bijna van een miscommunicatie in de Ropta Boys defensie maar de bal kon net op tijd weggewerkt worden. Na tien minuten eindigde een aanval van de koploper net naast de paal en kort daarna was het een schot dat aan de andere kant ook net naast het doel ging. Na twintig minuten werd Bandstra onderuit gehaald en wist Anco Dijkstra de vrije trap prachtig over de Eastermarkeeper net onder de lat door in de goal te plaatsen en zo de 0-2 op scorebord te zetten. Twee minuten later was het Eastermar dat met een prachtig schot van zo´n tien meter buiten het strafschopgebied de aansluiting vond. Eastermar ging op zoek naar de gelijkmaker en was veel feller dan Ropta Boys. Er werd zeer kort gedekt en snel geschakeld, dit leverde een aantal kansjes op die niet goed af werden gewerkt door Eastermar. Ropta Boys wist via Sybrant Veenstra nog een keer gevaarlijk voor de goal te komen maar hij had net te lang tijd nodig om tot een schot te komen. Op slag van rust ging het toch mis en wist Eastermar de gelijkmaker toch achter keeper Postmus te krijgen. De comfortabele voorsprong was verdwenen en Eastermar ging met een beter gevoel rusten dan Ropta Boys.

Na de thee een wat feller Ropta Boys dat hard werkte om punten te halen bij de koploper. Een corner van Jelmer Castelein werd maar net over gekopt door spits Bandstra in de omschakeling dwong Eastermar Ropta Boys terug en een harde voorzet werd door Geert Linthof in eigen goal gewerkt. Een vervelende tegengoal op een zeer vervelend moment voor de groen/gele formatie van de gebroeders Kool. Ropta Boys moest opnieuw opzoek naar een doelpunt en moest risico’s nemen. Dit betekende één op één achterin en alles of niets spelen. Hierdoor kwam er ruimte voor de tegenstander en een kwartier voor het einde wist Eastermar via de rechter aanvaller naar binnen te komen en de bal net langs de paal in de goal te schieten en de wedstrijd leek gespeeld. Ropta Boys gaf zich nog niet gewonnen en in de vierentachtigste minuut wist Hendrik Willem v/d Vorst zich vrij te spelen en Andre Turkstra te bedienen die de bal keurig over de keeper hoog in het zijnet schoot. Er was nog tijd en Ropta Boys zette nog een paar keer aan maar de meeste spelers waren leeg gespeeld en het lukte niet meer om tot een gelijk spel te komen. Eastermar hield de defensie op slot en elke bal werd weggewerkt tot het eindsignaal van de heer Steward klonk.

Een mooie voorsprong kon niet behouden worden door de ploeg en het harde werken werd niet beloond. Een resultaat behalen tegen de koploper was op voorhand niet logisch bevonden maar toch had er vandaag meer in gezeten dan gekregen. Te meer omdat Eastermar niet ongeschonden uit het duel van vorige week was gekomen en niet met zijn sterkste elftal aan kon treden vandaag. Helaas voor Ropta Boys viel het geluk niet hun kant over en konden ze het ook niet afdwingen vandaag. Volgende week staat de mooie derby tussen groen/geel en groen/wit op het programma in Dokkum op sportpark Harddraverspark.