v.v. Ropta Boys sinds 1965

Fryske Boys 2 – Ropta Boys 2

KollumerSwag – Swag is een woord dat al jaren bestaat, maar de laatste jaren een blijvend plekje heeft gevonden in het Nederlandse vocabulaire. Zo was het vroeger een synoniem voor gestolen spullen, en is het ook een afkorting onder de homosexuele jongeren geweest. Echter wordt het ‘swag’ nu met name gekoppeld aan de stijl die iemand uitdraagt.  Een stijl die omschreven kan worden als stoer, relaxt en chill. Nu zal je als lezer wel denken, what the fuck?? Wat kan mij ‘swag’ schelen? Nou, zaterdag toogden we als 2e elftal naar het hart van de ‘swagger’ gemeenschap, namelijk Kollumwerswagger. Fuck Beesterswagger of Swagwesteinde. Kollumerswagger is the place to be. Hier mochten de manschappen van de heer Boskamp proberen de winning streak alive te houden. Vol vertrouwen, en met ongelofelijk veel ‘swag’ kwamen wij aan op sportpark ‘De Seadkampe’ en maakten wij ons klaar met de strijd met de überswaggers.

 

 

 

Vanaf de 1e minuut had Ropta het overwicht en werden de persoonlijke duels gewonnen. Er werd met veel pressie naar voren gespeeld en hier hadden de Fryske Boys duidelijk moeite mee. Dit leverde enkele kansen op, maar deze waren nog niet besteed aan de voorhoede, totdat de 15e minuut aanbrak. Een aanval over verschillende schijven, waar de Ropta aanhang watertandend naar zat te kijken. Na een dubbele één-twee tussen De Likker en Binkey, schoot laatstgenoemde snoeihard binnen, 0-1. De swagger boys daarentegen kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Zo nu en dan werd er leuk gecombineerd, maar dit hield na 3 á 4 passen vaak op. Dit leverde irritatie op bij met name de aanvoerder en de nummer 11, wat ten koste ging van hun ‘swag’. Dit werd allemaal met een glimlach gadegeslagen door familie Haaksma, Torensma en de Douches, zij worden dan ook wel bestempeld als de die-hard hooligans van het vlaggenschip. Na een goede eerste helft floot de scheidsrechter af, en werd er richting de catacomben gekoerst.

 

 

 

De Fryske Boys kwamen getergd uit de kleedkamer en probeerden ons te overrulen. Dit lukte gedeeltelijk, en mede hierdoor kwamen zij enkele malen gevaarlijk door op het Ropta doel. Jammerlijk was het voor hun dat zij keer op keer stuitten op de Badslipper. Aan de andere kant bleef de Ropta aanval ook gevaarlijk en had de ‘Mini-Douche’ een penalty verdiend. Hij werd op brute wijze onderuit geschoffeld door zijn tegenstander, maar de scheidsrechter oordeelde vanuit onze zestien meter dat het geen strafschop was. Erg discutabel, maar op deze manier kon hij wel zijn cluppie in de wedstrijd houden. Dit was echter voor korte duur, want in de 60e minuut hobbelde een bal van De Likker in de goal. Nadat hij de bal op de strafschopstip had ontvangen, liet hij met een onnavolgbare schijnbeweging (waarbij hij zichzelf ook fopte),  zijn directe tegenstander en de keeper kansloos. De 0-2 was daar, en de swaggerboys gingen volop de aanval spelen. Onder het motto ‘lange halen, snel thús’  werd de bal continu met een streep naar voren geschoten, waarna de aanvallers zich over het leren speeltuig mochten bekommeren. Dit leverde weinig op, waardoor de elitetroepen van Boskamp zich met overgave konden richten op de counter. Dit leverde enkele prachtige aanvallen op, maar de trekker werd maar niet overgehaald. In de 90e minuut viel er nog wel een goal te noteren. Een dieptepass op Cissé, die de bal met precisie op het rechterbeen van de centrale verdediger legde die vervolgens de bal onhoudbaar achter keeper Auke in het net lepelde. De umpire vond het nu ook wel welletjes, en floot voor het eindsignaal. Heel Ropta ging uit zijn plaat. Euforie, blijdschap, extase, want er mocht gedoucht worden. Sprintend vlogen de manschappen naar de kleedkamers, want het doucheklassement mocht opgemaakt worden.

 

 

 

Helaas voor de Fryske Boys, een niet al te hoge beoordeling. Bij binnenkomt leek het net of er 50 kilo Iglo diepvries spinazie op de witte vloer was geflikkerd. Dit leverde direct minpunten op. Daarentegen waren de drie van de vier douches goed te doen. Fijne straal, warm water. Waarbij er ook een privédouche aanwezig was (verstopt achter het urinoir). Jammerlijk was het dan ook dat de overgebleven douche waardeloos was. Het water drupte eruit. Dit straal viel te vergelijken met een pisstraaltje van een bejaarde man met plasproblemen. Maar goed, uiteindelijk werd de doucheruimte met een 5,5 beoordeeld, goed voor een 2e plaats in het doucheklassement. Jammer voor een dorp dat zo vol met ‘swag’ zit, maar goed dit kan ook hun stijl zijn. Na de laatste plichtplegingen keerden de manschappen naar huis, en bleven ze gedeeld koploper in de 3e klasse.

 

Volgende week wacht VIOD 2, weer een zware tegenstander. Na deze wedstrijd zal er een Oktoberfest plaatsvinden in de ‘Tredde Helte’, zo be there of be there not!

 

 

 

Tussenstand doucheklassement:

 

1. Broekster Boys   6,1

 

2. Fryske Boys  5,5

 

3. WTOC   4,7

 

Overige uitslagen res. 3e klasse D

Be Quick 3 – WTOC 2: 1-2

Harkemase Boys 3 – Rijperkerk 2: 1-2

Dokkum 2 – BCV 3: 4-1

VIOD 2 – Broekster Boys 3: 1-4