v.v. Ropta Boys sinds 1965

Foarùt 2 – Ropta Boys 2

Foarùt 2 – Ropta Boys 2

Op de dag dat Breda in 1944 door de 1e Poolse pantserdivisie werd bevrijd, mochten wij het opnemen tegen de mannen uit Menaldum en omgeving, opererend onder de naam Foarut. Foarut, het team dat troosteloos onder aan de ranglijst bungelt en eigenlijk geen probleem mag zijn voor de equipe van Boskamp. De mannen die niet Foarut voetballen, maar juist Achterut, dus in de kont hangen, wat ervoor zorgde dat de mannen in geelgroen met tijd en wijle tegen een geïmproviseerde handbalverdediging mochten voetballen. Met gesloten linies wordt het de tegenstander soms onmogelijk gemaakt om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Gelukkig werd deze muur al snel aan diggelen gespeeld en werd op eenvoudige wijze gewonnen van de mannen in het zwart en rood. Met name Lytse Hille liet zien waarom hij ook wel liefkozend de Beckham van NoordOost-Friesland word genoemd.

Lytse Hille wordt ook wel Lytse Wiebe genoemd. De man die opgegroeid is onder de rook van de molen Ropta. Sinds zijn kinderjaren staat hij bekend om zijn befaamde traptechniek, maar hij staat vooral bekend om zijn ongelofelijke sexappeal. Qua looks is het een kopie van David, als twee druppels water. Een zwoele en woeste blik, een knipoog is genoeg om de vrouwtjes te doen smelten. Aan de hand van zijn sterk doorontwikkelde rechterbeen trapt hij het lederen speeltuig met speels gemak naar zijn teamgenoten (op stropdashoogte). Dit gemak was wel een tijdje zoek als gevolg van een kleine vormdip. Er kwam geen bal meer aan en dat was ook de reden dat hij zijn heil in andere dingen zocht totdat de 29e van oktober plaatsvond. Gesteund door familie, groupies en andere belangstellenden kwam het talent van weleer weer boven drijven en beloonde hij zichzelf met twee assists. Mede hierdoor beleefden de onderdanen van Boskamp een eenvoudige middag op het kunstgrasveld in Menaam. De eerder omschreven vormdip is ondertussen doorgegeven aan Mini-Bean, want hij miste afgelopen zaterdag enkele opgelegde kansen (en ook op de training gaat hij hier vrolijk mee door). Zou hij de spil zijn binnen het sexting-onderzoek die gericht is op Clinton, of is hij bang voor het Duitse horrorpaar die wekenlang willekeurige vrouwen martelden in het pittoreske Höxter? Wat de reden ook is van de vormdip, binnen het elitekorps van Boskamp accelereren anderen op het moment iemand anders het moeilijk heeft. Er staat een sterk collectief, een team die voor elkaar door het vuur gaat, maar na de wedstrijd ook intens geniet van een kalde kletser. Het wordt ondertussen weer een flink lulverhaal, dus wordt het tijd voor een terugblik op de wedstrijd.

img_8076

Binnen 30 seconden stond de 0-1 al op het spreekwoordelijke scorebord. Lytse Hille gaf een puntgave voorzet, die Jimkesma in een keer op de slof nam. De keeper leek de bal te kunnen keren, maar helaas voor de roodzwarten verdween de bal achter de keeper. Een super begin, en in de minuten die daarop volgden had RoptaBoys de touwtjes stevig in handen. Kort na de 0-1 was het Jimkesma met de voorzet en maakte de Butcher knap de 0-2. Een klein schoondheidsfoutje achterin leidde tot de 1-2, maar hierna werd er niks meer weggegeven. Een blunder van de toch al niet bijster sterk keepende sluitpost zorgde ervoor dat de Butcher de 1-3 kon aantekenen. Nog voor rust zorgde youngstar Mooibroekje voor de 1-4 (zijn 1e doelpunt bij het vlaggenschip). Bij rust had 1-8 ook niet misstaan, maar dit werd de gastheren bespaard. In de 2e helft een ultradefensief spelend Foarut. De 2e helft was hierdoor bij vlagen saai, toch vielen er nog een drietal doelpunten te noteren. Nadat Lytse Hille zijn 2e assist had gegeven, liet deButcher zijn 3e doelpunt van de middag aantekenen. Daarna zorgde Penny voor de 1-6, door een rebound binnen te koppen. Het slotakkoord kwam van Klazovic, hij liet zijn corner in één keer in het vijandelijke doel verdwijnen (op voorspraak van Jimkesma). Niet veel later vond de scheidsrechter het genoeg en blies voor de laatste keer op zijn fluitje en werden de kleedboxen opgezocht. Ondertussen mochten we nog een glimp opvangen van de topper tussen het 1e team van Menaam en de plaatselijke gekken van Noordbergum. Vooral de opstootjes tijdens en na de wedstrijd waren tekenend van hetgeen wij allang wisten, de mannen in het geelzwart zijn en blijven een bijzondere club. Sterke verhalen volgden, en voordat we het wisten werd als vanouds weer gesproken over sex, bier en sletjes. Gelukkig kon dit in een kleedkamer die we niet hoefden te delen met een ander team. Wel waren er nog enkele valse beschuldigingen jegens het team die met de vedettes van Boskamp de kleedbox mochten delen. Klazovic was ruim 15 minuten van mening dat zijn beurs gestolen was door die klootzakken. Achteraf bleek de beurs nog steeds in de ‘waardevolle spullen’ tas te liggen. Ook Penny was overtuigd van het barbaarse en schandelijke gedrag van onze voorgangers. De student uit Groningen was zijn enige zwarte t-shirt kwijt, het shirt welke hij al ruim drie weken droeg. Een doodzonde, want het shirt rook nog redelijk fris. Na een Amber-alert werd zijn shirt in goede conditie terug gevonden. Na de wedstrijd werd er nog snel een kratje met Freddy’s verorberd en werd rond de klok van half zes de weg naar huis ingezet.

img_8082

Volgt dan nu het doucheklassement. Ook deze keer een weinig positieve beoordeling. Zoals aangegeven mochten wij de kleedbox delen met een ander elftal. Dit hoeft niet direct een minpunt te zijn, aangezien omkleden met een vrouwenteam geen straf is. Helaas bleek dit niet het geval te zijn, waardoor wij op z’n zachts gezegd vrij pissig waren. De kleedbox was daarbij vrij klein, waardoor we weer in etappes mochten omkleden. Wat bij kleine kleedboxes wel opvalt is het volgende. Net zoals bij VIOD was er een shitload aan haakjes aan de muur bevestigd. Het aantal haakjes in combinatie met het aantal zitplaatsen is niet in balans. Het is een fenomeen wat men vaak ziet in te kleine kleedkamers. Neem daarbij het ontbreken van een stopcontact waardoor er geen muziek kon worden afgespeeld, dan kun je als lezer aanvoelen dat ook de mannen uit Menaam geen kans gaan maken op de felbegeerde douchecup. Waren het dan alleen maar minpunten? Nee, de douches waren goed. Een greep uit de recensies: Dranko schreef: fijne straal uit de muur, goede temperatuur, mooie spreiding. WalterP5 zei: Ik zou deze douches zeker aanbevelen bij vrienden en familie. Al met al waren de heren zeer te spreken over hetgeen de douches lieten zien. Wel was het voor sommigen spannend de douche te verlaten. Nadat je je in de hoek had besprenkelt met het lauwwarme water, was het nog een grote uitdaging om zonder kleerscheuren de douche te verlaten. Het passeren van drie grootgeschapen jonge heren kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig zijn wij niet vies van elkaar, en kunnen wij ook best van elkaar genieten (op een niet-sexuele manier). Al met al werden de kleedbox met 4,5 beoordeeld, wat ervoor zorgt dat Foarut in de onderste regionen van het klassement bivakkeert.

img_8103

Komende zaterdag wacht de topper tegen Leovardia, de nummer twee van de competitie. De wedstrijd start om half 3 in de Friese hoofdstad. Heb je even genoeg van het voetbal van ons opleidingsteam en ben je op zoek naar vertier en (bij vlagen) goed voetbal? Aanschouw dan zaterdag de onderdanen van Boskamp in de jacht op de 1e periode aan het Kalverdijkje.

Stand doucheklassement:

1. Lions’66 7,7

2. BCV 5,7

3. Foarut 4,5

4. VIOD Driezum 2,8

Overige uitslagen:

Be Quick Dokkum 3 – Leovardia 2 2-2

Blauw Wit ’34 4 – VIOD 2 2-2

Zwaagwesteinde 2 – BCV 3 3-2

Rijperkerk 2 – AVC 2 4-0