Effectief Minnertsga wint ruim van te licht Ropta Boys

Het wordt voor de begeleiding van Ropta Boys steeds moeilijker om de personele problemen op te lossen binnen het eerste elftal. Door blessureleed en het wekelijks missen van mensen door positieve covid testen is de spoeling dun en was Ropta Boys vandaag genoodzaakt om de JO17 af te gelasten zodat deze jonge talenten het eerste en tweede elftal aan konden vullen. Daardoor startten er maar liefst drie van deze jongelingen in de basis tegen vv Minnertsga. De wedstrijd stond onder leiding van de zeer correct fluitende scheidsrechter v/d Kerk.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren matig en beide teams waren wat afwachtend. Vv Minnertsga speelde de bal achterin voornamelijk rond, wachtend op een gaatje. Ropta Boys probeerde er tussen te komen maar liet zich daarna ook weer achteruit zakken. In de dertiende minuut kwam het eerste gevaar van vv Minnertsga uit een corner welke vakkundig door keeper Braaksma werd weg gestompt. Minnertsga bleef loeren op het foutje en in de twintigste minuut werd een foutieve pass van Ropta Boys opgepikt en goed uitgespeeld waardoor de thuisploeg de leiding nam. Het antwoord van Ropta Boys kwam van de zeer goed spelende jongeling Sybrant Veenstra die van achteruit een lange rush naar voren maakte en verschillende spelers passeerde. In het strafschopgebied kon zijn schot net geblokt worden door een verdediger van Minnertsga en de rebound werd door Rutger Torensma net naast geschoten. Aan de andere kant was er meteen ook weer een kans die maar net over de goal ging en twee maal een schot dat goed werd weggewerkt door keeper Braaksma van Ropta Boys. Net voor rust werd er aan beide kanten goed gevoetbald, Ropta Boys kwam beter in de wedstrijd en creëerde wat meer kansen. Op slag van rust was er een prachtig afstandsschot van een meter of veertig van Erik de Vries dat maar net over de goal zeilde, dit schot had zeker meer verdient en ook de ploeg die in deze fase even de betere leek te zijn. De rust kwam eigenlijk net te vroeg voor Ropta Boys.

Ropta Boys ging na de rust door met goed voetballen en creëerde meteen weer een kans die maar net gemist werd door Torensma. Na tien minuten in de tweede helft viel de goal op dat moment tegen de verhouding in voor Minnertsga dat een aanval prima uitspeelde. Minnertsga heeft in de persoon Enno Kingma een ijzersterke spits die niet gemakkelijk aan de kant te zetten is. Hij liet dit ook zien door drie minuten na de 2-0 ook de 3-0 binnen te schieten en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Ropta Boys probeerde het nog wel via schoten van Rutger Torensma en Jacob Hendrik Heeringa, maar het zijnet en de goalie voorkwamen dit. En in de zestigste minuut wist Minnertsga zelfs de 4-0 te maken en was het over en uit. Inmiddels stonden er vier JO17 spelers in het veld en hoe fantastisch deze talenten ook zijn, het verschil tussen de jeugd en de derde klas bij de senioren is dan toch groot. Iedereen kan zien dat deze jongens een grote aanwinst gaan zijn voor het eerste elftal, maar voor nu stonden er te veel jonge spelers noodgedwongen in het veld waardoor het lastig voetballen werd voor de gevestigde orde die zich daardoor liet inzakken en Ropta Boys er moeilijk uit kon komen. De laatste dertig minuten werd er voornamelijk verdedigend gevoetbald en zorgde Ropta Boys er voor dat het bij vier tegendoelpunten bleef.

Ropta Boys heeft het geluk dat de ploegen onder hen ook verloren of niet in actie kwamen waardoor ze op dezelfde elfde plaats blijven staan als voor de wedstrijd. Het word nu wel noodzaak voor de groen/gelen om punten te verzamelen om boven de gehate plekken van degradatie en nacompetitie te blijven. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen fc Grootegast op het programma.