v.v. Ropta Boys sinds 1965

Eerste Copa Ropta een GROOT succes!

Oosternijkerk – Op woensdag avond 28 mei 2014 werd de allereerste Copa Ropta gespeeld op sportpark de Fiver te Oosternijkerk. Een voetbaltoernooi voor teams tot en met 23 jaar met maximaal 1 dispensatiespeler. De organisatie was er in geslaagd om een interessante lijst clubs op papier te krijgen.

De volgende clubs mochten deze avond uit gaan maken wie er met de prijzen vandoor gingen.

Poule A: Poule B:

– Ouwe Syl                                     –     VIOD

– Anjum                                          –     Oostergo

– Ropta Boys 2                               –     VCR

– Holwerd                                        –     Wykels Hallum

– Broekster Boys                             –     Ropta Boys 1

Aangezien er behoorlijk wat regen was gevallen, ontstond er enige twijfel of het toernooi wel door kon gaan. Met man en macht werd ervoor gezorgd dat het veld goed bespeelbaar was. Na een korte uitleg, kon er om 18.45 voor de eerste maal worden afgetrapt. Onder toeziend oog van veel publiek deed iedereen zijn uiterste best om een goede prestatie te leveren. Nadat alle wedstrijden in de poulefase waren gespeeld was het duidelijk wie nog kans had op de prijzen.

Allereerst werden de kruisfinales en de wedstrijd om de 9 en 10e plek gespeeld.

De wedstrijd om de 9 en 10e plek  ging tussen Ropta Boys 2 en Viod. Ropta Boys 2 wist na een gelijkspel te winnen na strafschoppen.

De eerste kruisfinale ging tussen Broekster Boys en Ropta Boys 1. Broekster Boys wist deze wedstrijd heel overtuigend met 7-0 te winnen en plaatste zich daarmee dus heel gemakkelijk voor de finale.

De tweede kruisfinale ging tussen Wykels Hallum en Anjum. Wykels wist deze wedstrijd nipt met 1-0 te winnen en plaatste zich daardoor ook voor te finale. Hierin moesten zij het opnemen tegen Broekster Boys.

Om de 7e en 8e plek werd gespeeld door Holwerd en Oostergo. Holwerd wist in een spannende wedstrijd met 2-1 te winnen van Oostergo.

Om de 5e en 6e plek werd gespeeld door Ouwe Syl en VCR. Ouwe Syl wist deze wedstrijd met 1-0 te winnen. Waardoor het 5e werd.

De wedstrijd om de 3e en 4e plek ging tussen Ropta Boys 1 en Anjum. Bij deze wedstrijd kon er nog een geldprijs gewonnen worden. Na een voortvarend begin van Ropta Boys en ook de terechte 1-0 voorsprong was het de tweede helft van de wedstrijd Anjum die voornamelijk in balbezit was. Toch wist Ropta Boys 1 terecht te winnen en ging de derde prijs dus naar Ropta Boys 1

De finale ging tussen Broekster Boys en Wykels Hallum. In een leuke en harde wedstrijd, waar de scheidsrechter zijn handen vol aan had, werd er door Broekster Boys met 2-0 gewonnen. Dit betekende dus dat Broekster Boys de allereerste winnaar was van de Copa Ropta.

De volledige uitslag van de allereerste Copa Ropta was als volgt:

1- Broekster Boys

2- Wykels Hallum

3- Ropta Boys 1

4- Anjum

5- Ouwe Syl

6- VCR

7- Holwerd

8- Oostergo

9- Ropta Boys 2

10- Viod

Na het laatste fluitsignaal kon het feest in de kantine losbarsten. Na enkele bedankwoordjes en het uitreiken van de grote geldprijzen kon er onder begeleiding van de Kolkenblazers er tot in de late uurtjes doorgefeest worden. VIOD wist in de befaamde derde helft alle andere ploegen achter zich te laten. De geldprijzen werden meteen geïnvesteerd in vele kratten bier. Voor de liefhebber was er nog een snack te krijgen bij de snacktent.

Al met al een zeer geslaagd toernooi welke de komende jaren zeker herhaald zal worden. Als organisatie willen we nog een speciale dank uitspreken naar de sponsoren die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt.

– Nutma Schilders

– Van Kammen Tenten & Catering

– DW Multitech

– Sport2000 Dokkum

– Van Driesum Bouw B.V.

– Attent Mook Oosternijkerk

– Café ’t Hoekje Oosternijkerk

– Jappie en Annie Tanja Hulpverlening

– Veenma Mechanisatie

– Loonbedrijf Turkstra

– Gebroeders v/d Kooi

Nogmaals onze dank en iedereen tot volgend jaar.