v.v. Ropta Boys sinds 1965

Een gestolen punt voor Ropta Boys in de wedstrijd tegen Birdaard

Waar bij een aantal omliggende verenigingen de jeugdwedstrijden er op vrijdag al uit werden gegooid, was het veld op sportpark de Fiver prima bespeelbaar de hele dag. De JO15 van Ropta Boys werd voor de wedstrijd van het eerste op kampioen en gaf het voorbeeld van punten pakken. Rustig afwachten en op het juiste moment toeslaan, dit had de equipe van trainers Elmendorp en Kool ook vast in gedachten alleen gaf Birdaard ze daar geen kans voor. Zij waren de gehele wedstrijd de betere ploeg en scoorden twee keer, maar één daarvan was niet in de Ropta Boys goal.

De eerste kans was nog wel voor Ropta Boys. Erik de Vries, altijd in beweging, kwam tot de achterlijn om de bal voor te zetten. Het was Jan Bandstra die zijn hooft er tegen aan kon zetten, maar de goalie van Birdaard was ook op tijd en kon de bal net genoeg stompen om weg te werken. De rebound eindigde in de handen van de keeper. Kort daarna een prachtig balletje tussen de achterste linie door om Geert Linthof vrij te zetten maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Birdaard had het betere spel en vond elkaar gemakkelijker. Na een kwartier een keihard schot dat via een speler van Ropta Boys van richting veranderde en maar net over de goal van keeper Frans Postmus ging. Er kwamen de eerste helft nog een paar kleine kansjes voor de groen/gelen. Jelmer Castelein gaf een prachtige bal aan Geert Linthof die zijn voet er niet niet genoeg tegen aan kon krijgen, kort daarna was het Castelein zelf die hard richting de goal schoot, maar zijn bal werd geblokt en de rebound die bij Andre Turkstra eindigde ging in de handen van de keeper. Ook Birdaard deelde een aantal speldenprikken uit maar tot halverwege de eerste helft kwam Postmus niet echt in de problemen. In de vierentwintigste minuut was het wel raak voor Birdaard die een mooie aanval via een aantal schijven keihard binnen schoot. Postmus kon de bal nog toucheren maar via de onderkant van de lat viel de bal toch binnen de lijnen. Birdaard kon maar kort genieten van deze voorsprong want twee minuten later stond de gelijkmaker op het bord wederom gescoord door Birdaard. Andre Turkstra kopte een hoge bal door en de laatste man van Birdaard wilde de bal in de handen van de keeper terug koppen. Hij had niet goed achterom gekeken waar de keeper stond en de bal ging keurig langs de paal in de eigen goal. Zo kwam Ropta Boys heel gemakkelijk langs zij. Birdaard was enigszins aangeslagen maar ging al snel opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dit lukte net voor rust bijna, was het niet dat de paal in de weg stond.

Na de thee een belabberd Ropta Boys dat totaal niet meer aan voetballen toe kwam. Birdaard daar in tegen bakte er ook weinig van maar bleef gevaarlijker en beter voetballen. Het duurde tot de zeventigste minuut voor Ropta Boys zelfs maar in de buurt kwam van de Birdaard goalie, maar ook dit leverde geen resultaat op. De strijd was opgegeven op een mistig veld waarbij de doelmannen elkaar niet eens meer konden zien. Beide teams konden geen kansen meer creëren en moesten zich tevreden stellen met een punt. Voor Ropta Boys een gestolen punt maar ook die tellen gewoon mee. Het had voor Birdaard geen grote gevolgen omdat naaste concurrent, de Lions, ook gelijk speelde, Ropta Boys klimt zelfs een plaatsje door dit punt naar de zevende plek in de ranglijst.

De winterstop is aangebroken en een ieder kan gaan genieten van een aantal vrije zaterdagen. Er staan nog wel een flink aantal activiteiten op de Ropta Boys kalender de aankomende weken. Zo zal het eerste elftal deelnemen aan de Dantumadeel cup op vrijdag 30 December in de Campus Damwoude. Samen met buurvereniging Anjum zullen ze hier gaan strijden om de hoogste eer tussen de verenigingen uit de gemeente Dantumadeel. Ook de crossloop kan na twee coronajaren weer plaatsvinden en kent een 25 jarige jubileum. 21 Januari pakt Ropta Boys de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Marrum.

Klik op de link voor alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/Jdy5PSq825wo/