Dokkum effectiever in afronden dan Ropta Boys

Ropta Boys 1 – Dokkum 1 Bekerwedstrijd

Na een flink aantal oefenwedstrijden begon vandaag het bekeravontuur voor de equipe van trainer David Elmendorp. Vv Dokkum van trainer Dick Groen was vandaag te gast op sportpark de Fiver in Oosternijkerk. Na 90 minuten gingen de drie punten mee naar de stad Dokkum.

Ropta Boys begon niet sterk aan de wedstrijd en keek na 2 minuten al tegen een achterstand aan. Een bal werd achterin niet goed weggewerkt en in de voeten van een Dokkum speler gekopt. Deze aarzelde niet en schoot de bal achter keeper Johannes de Groot. Ropta Boys probeerde de aanval te zoeken maar de ballen kwamen net niet aan of werden niet goed verwerkt. Een aanval over de linkerflank werd via Hendrik Willem v/d Vorst en Erik de Vries naar linkerspits Tsjidsger Braaksma gespeeld, helaas was de inzet niet hard genoeg en eindigde het schot in de handen van de keeper van Dokkum. Dokkum bleef goed combineren en was effectiever dan Ropta Boys met zijn kansen. In de 18de minuut werd een ingooi van Dokkum goed aangenomen en daarna in één keer in het rechter zijnet geschoten om zo keeper de Groot kansloos te laten. De kansen die Ropta Boys creëerde werden 2 maal net over gekopt door Andre Turkstra waarna Dokkum weer uit kon breken. De 0 – 3 werd afgevlagd door buitenspel maar de scheidsrechter had het kennelijk anders gezien en kende het doelpunt toe. Een domper voor de groen/gele formatie om zo op grotere achterstand te komen.

Na de rust werden een aantal jongelingen in het veld gebracht. Dit leverde meer strijd op in het spel, werd er agressiever gevoetbald en gevochten voor elke bal. Dokkum had hier meer problemen mee en er moest vaker een overtreding begaan worden om Ropta Boys te stoppen. In de 61 minuut werd Erik de Vries hard neer gehaald en kreeg hiervoor een vrije trap. De Vries schoot zelf hard op de goal en de keeper wist in eerste instantie redding te brengen, maar de koud in het veld gekomen Rutger Torensma was onverbiddelijk en schoot de bal achter de goalie van Dokkum. Over en weer kwam er wat meer ruimte en er werden nog wat kleine kansjes afgedwongen. Dokkum wist zelf nog een levensgrote kans om zeep te helpen toen ze met twee man op keeper de Groot afkwamen. Het schot ging ruimschoots naast de goal door goed uitkomen van de sluitpost van Ropta Boys. Grote kansen bleven uit en meer zat er niet in vandaag.

Na 90 minuten was het vv Dokkum dat aan het langste eind trok en effectiever in afronden was. Het scorend vermogen van Ropta Boys was vandaag nog niet op peil, volgende week een nieuwe kans in en tegen Holwerd.