Doelpuntrijke seizoensopener Ropta Boys 1

Be Quick  2 – Ropta Boys 1

Afgelopen zaterdag werd na drie keer getraind te hebben in Dokkum de eerste wedstrijd in de voorbereiding van de 1e selectie gespeeld. Ropta Boys 1 nam het op tegen het net gepromoveerde (1e Klas reserve!) Be Quick 2. Bij RB1 zijn er ook dit jaar weer nieuwe spelers bij gekomen en mochten hun kunsten gaan vertonen deze middag. Dokkumer Erik de Vries is één van de nieuwelingen aan de kant van Ropta Boys, de linkspoot speelde vorig seizoen voor Sc Veenwouden die uitkwam in de eerste klasse. Hij zal de aanval gaan versterken van het toch moeilijk scorende Ropta Boys. Nick van der Voort en Dirk Jan ter Harkel (keeper), zijn de andere nieuwelingen bij de 1e selectie. Dit zijn jongens afkomstig uit de jeugd van Ropta Boys.

Eerste helft:

Iets later dan 14.00 uur floot Nanne Jan Post het startsein en de wedstrijd begon. Na 5 minuten spelen kon de eerste doelpoging genoteerd worden en deze was voor Erik de Vries. Erik de Vries is een van de nieuwelingen aan de kant van Ropta Boys, de linkspoot speelde vorig seizoen voor Sc Veenwouden die uitkwam in de eerste klasse. Hij zal de aanval gaan versterken van het moeizaam scorende Ropta Boys. Tjidsger verloor een kopduel in het doelgebied, toch kon Erik de bal oppikken en op doel schieten, net voor het schot werd hij uit balans gebracht waardoor de eerste doelpoging van de wedstrijd ver naast ging.

In de 10e minuut speelde Johannes iets te slap in en kon worden onderschept door een speler van Be Quick, zijn schot verdwijnt gelukkig net naast de goal. Even later was het weer BQ dat doorkwam via de zijkant, de mislukte voorzet verdwijnt bijna in de kruising, maar Johannes lette goed op en met een prima actie pakt hij deze. Na deze mislukte poging van BQ was het aan RB, de mannen namen het heft in handen en werden steeds dreigender. Het duurde ook niet lang dat de score werd geopend. Simon kwam via een mooie actie door over links waarna hij de bal hard en laag voor de goal gaf, Erik kwam goed voor zijn directe tegenstander en schoot de bal hoog in en deed precies wat er van hem dit seizoen word verlangt 0-1!

In de 14e omspeeld Erik 2 tegenstanders en zet goed voor vanaf rechts. Martin Kool kopt hard in, maar helaas was het de lat die redding voor BQ bracht, de bal stuitert via de onderkant het veld weer in. BQ zette in deze fase van de wedstrijd er niets tegenover en het was aan RB om de voorsprong te vergroten. Na een paar goede aanvallen met Tjidsger en Erik was het weer raak in de 17e minuut, Simon slalomde over links door de verdediging en prikt de bal over de keeper hoog in de goal 0-2.

Na een schootje van BQ waar Johannes niet van onder de indruk was, ging RB vrolijk door met rondspelen en dreigen voor de goal van BQ. Na een overtreding mag Jan Bekker de vrije trap voor de goal slingeren waar Jorrick als bliksemafleider er voor zorgt dat de bal niet goed word verdedigd en Simon in de 16 met een halve volley de bal hard achter de keeper van BQ schiet 0-3. RB probeerde de marge nog groter te maken maar het werd slordiger en was de concentratie even weg bij de mannen van de pasgetrouwde trainer Dick Groen.

Be Quick profiteerde hier in de 33e minuut goed van en via de rechterkant kwam er een speler door die bal hard voor de goal langs gaf die bij de 2e paal werd binnen getikt 1-3. Na een onrustige periode met veel onnodig balverlies herstelden beide ploegen zich en werden met enkele goede kansen gevaarlijk, alleen werd er voor de rust niet meer gescoord.

Tweede helft:

Omdat er nog veel spelers met vakantie zijn werd er maar 2 keer gewisseld in de rust. Johannes maakte plaats voor Remco en Jorrick werd gewisseld voor Zjene. Na enkele positiewisselingen werd de wedstrijd weer gestart.

Vanaf de aftrap was het RB dat direct de druk erop zette en dit resulteerde in de 2e minuut na rust gelijk voor de 1-4. Geert werd goed aangespeeld in de 16, waarna hij de bal rechtsonder in de goal prikte. Een paar minuten later was het Tjidsger die net niet scoorde, hij kopte een goede voorzet van Simon via de paal weer het veld in. Daarna was het Erik die met een afstandschot de keeper probeerde te verrassen, helaas lukte dit niet een ook kon Geert de rebound niet binnen werken zonder een overtreding op de keeper van BQ te maken.

In de 65e minuut maakte BQ na een goede aanval de 2-4, de bal komt uiteindelijk vanaf de rechterkant hard voorlangs en kan van dichtbij bij Remco langs worden geschoten. Maar 2 minuten later had RB de marge alweer op 3 gezet en was het Geert dat een afvallende bal op de 16 meter met een volley hard binnen schoot 2-5.

Na deze mooie goal was niet iedereen van RB scherp en lag na een minuut de bal er aan de andere kant alweer in, de bal werd door BQ hoog ingebracht. De hele verdediging van RB verkeek zich op de bal en kon binnen worden gefrommeld door een speler van BQ 3-5.

Waar een minuut geleden RB nog stond te dromen, was het nu aan BQ, want 1 minuut later was het Erik die met een prachtige vrije trap vanaf de rechterkant de bal met links in de verste bovenhoek krulde 3-6.

BQ probeerde direct weer toe te slaan vanaf de aftrap, maar nu was Remco wel scherp en keerde de bal prima. Ropta Boys gaf hierna niks meer weg en speelde de wedstrijd met nog een kwartier te spelen goed uit en scoorde zelfs nog 2 keer. Erik zette met een prima steekbal Zjene alleen voor de keeper, Zjene wipte de bal keurig over de keeper 3-7. Ook mocht Tjidsger nog scoren, hij schoot beheerst langs de keeper en tekende voor de eindstand 3-8.

Ropta Boys speelde een goede wedstrijd met als enig smetje de 3 tegendoelpunten. Bij de doelpunten werd er teveel ruimte gegeven of het kwam door onnodig balverlies. Ook kon er zaterdag met dubbele cijfers worden gewonnen als de kansen beter werden bennut.

Maar al met al mag Dick Groen tevreden zijn over zijn ploeg, grotendeels van de wedstrijd stond de organisatie goed en werd er goed gevoetbald.

Komende dinsdag is de volgende oefenpartij, Ropta Boys neemt het dan op tegen 3e klasser  v.v. Dokkum om 20.00 uur op sportpark de Fiver.