v.v. Ropta Boys sinds 1965

De turkse butcher

Een gespleten persoonlijkheid, bestaande uit twee uiteenlopende mensen. Een wonderlijk koppel, en de grootste angst voor de vegetarische medemens. Jarenlang als loszand gefunctioneerd, uit elkaar getrokken zonder dat ze het wisten. De Turk leefde als een nomade, peddelend tussen diverse dorpen en steden die Dongeradeel rijk is. Zijn roots lagen bij de boys in het geel en groen, maar daar liep hij niet mee te koop. Schuilnamen als dr. Dre en BeatsbyDre hielden hem onder de radar. Sinds kort is hij samen met de Butcher de schrik van iedere lam(geslagen) verdediging. Slagersfamilies als de Hoekstra’s, Weindenaar en Smit zijn als de dood, want wat bekt dat lekker de Turkse Butcher. Voor het overgrote deel in het christelijk georienteerde Noord-Oost Friesand was het wel flink schrikken. Ropta Boys staat uiteraard bekend als een verzameling voetballers uit alle windstreken, maar een Turkse slager was wel even slikken voor de gemeenschap.

Natuurlijk kennen wij die Butcher al veel langer. Een man die leeft voor het voetbal op reserveklas niveau. Al jarenlang een fenomeen op het gebied van goals maken, en tegenstanders dollen. Echter miste hij een kompaan, die zijn slagersbloed kracht kon bijzetten, tot voor kort… In de verste verte blijken de heren echte Ariërs, echter doet deze exotische naam de tegenstanders in grote getale schrikken.

Na de eerste twee competitieduels zijn zowel de Ljouwter Sweltjes alsmede de reserve-stadjes van Dokkum 2 afgemaakt. Zonder mededogen leggen de vleeshouwers haar tegenstanders om. Emotieloos, en met perfectie. Een huiveringwekkend fenomeen, wat angstige en huilende tegenstanders te weeg brengt. De heren zijn momenteel nog een grotere verassing dan het feit dat Bert en Ernie al jarenlang een intieme relatie onderhielden. De uitspraak Bert haal die banaan uit je oor, heeft hierdoor een hele nieuwe betekenis gekregen.

Voor de rest kabbelt het lekker voort bij ‘t Vlaggenskip. Willem is teruggekeerd na een kort uitstapje bij het 1e elftal, en ondertussen bewijzen ook de overige matadoren dat zij het slachten van tegenstanders steeds beter onder de knie krijgen. Ons leven is in ieder geval een stuk rustiger dan het leven van Saido Berahino die binnen zes weken tijd drie keer vader werd bij verschillende vrouwen. Hij schiet met scherp, alleen komt dit erop het veld iets minder uit.

Uit twee wedstrijden zes punten verzamelen is een goed begin voor de nieuwe baas Wytse. Komende zaterdag wacht een zwaar gerenoveerd Rijperkerk 2. Een club die de bijnaam ‘it echte Trynwalden’ heeft, een club die wel op de zaterdag inzet in plaats van een nikszeggende zondagclub te zijn in de marge van het zondagvoetbal.