v.v. Ropta Boys sinds 1965

Dames 1 van VV Dokkum en VV Ropta Boys gaan samenwerken.

Dokkum – In de regio zie je de laatste tijd verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan tussen voetbalverenigingen, vaak ook met betrekking tot vrouwenteams. Vanaf komend seizoen geldt dit ook voor de Dames 1 van VV Dokkum en VV Ropta Boys.

Tijdens een regiovergadering van de voetbalverenigingen in Dongeradeel constateerden de voorzitters van  VV Dokkum en VV Ropta Boys dat beide verenigingen met hetzelfde probleem zaten, het aantal beschikbare speelsters op wedstrijddagen is vaak toch te krap. Omdat beide verenigingen een Dames 1 belangrijk vinden, zeker ook met het oog op de jeugd en de toekomstige dames, werd er afgesproken om een mogelijke samenwerking verder te verkennen.

Binnen de beide verenigingen was vervolgens veel animo bij de dames om te gaan samenwerken en met een gezamenlijk Dames 1 het seizoen 2015/2016 in te gaan. Met ruim 20 speelsters gaat het combinatieteam spelen in de vierde klasse (ook de huidige klasse van de beide damesteams). De thuiswedstrijden worden gelijk verdeeld in Dokkum en Oosternijkerk en elke week wordt er maandags in Oosternijkerk en donderdags in Dokkum getraind. De beide vrouwenteams zijn zeer enthousiast over de samenwerking voor het komend seizoen en hebben er heel veel zin in. Het team zal worden getraind door Livius Meinsma, leiders zijn Alex van der Wal en Jolanda Romkes.