C1 speelt zaterdag in Hoogeveen voor een plek in de bekerfinale

Zaterdag 3 mei a.s. speelt de C1 de halve finale van de beker tegen HZVV C2 uit Hoogeveen. HZVV speelt ook tweede klas en staat daar op een keurige vierde plek, met Twedo C1, Elim C1 en SVV 04 C1 doen ze nog mee voor het kampioenschap. HZVV schakelde in de vorige ronde Gorredijk C1  uit met 1-5.

Ropta Boys is de groepswedstrijden van de de beker begonnen met een 22-0 overwinning tegen VVT C2, 0-19 winst tegen Ternaard C1 en 3-0 tegen Oostergo C1. Daarna werd er gewonnen met 3-7 tegen Wardy C1, de uitslag doet vermoeden dat het gemakkelijk ging maar dat viel tegen. De winst werd pas veiliggesteld in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Tegen VVT C1 , dat ook bij ons in de competitie zit,  werd gewonnen met 3-2. Buitenpost C2 kon ons ook niet stoppen en was met 1-5 duidelijk een maatje te klein. Voor een plek bij de laatste acht moest er gewonnen worden van Kootstertille C1. Dat gebeurde ook na een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander met 3-1.
De volgende tegenstander was het onbekende Harkstede C1. Dit werd een spannende wedstrijd waarbij we na 0-1 achterstand met een 2-1 voorsprong de pauze ingingen. Na de pauze bleef het spannend en maakte Harkstede een paar minuten voor het einde de 3-3. Ropta Boys ging het nog een keer proberen en dat lukte ook want in blessuretijd
scoorden wij de winnende.
Door deze winst komt nu dus HZVV C2 uit de koker. Het zal een mooie wedstrijd worden want alle twee ploegen zullen de finale op 31 mei willen halen die gespeeld wordt op de velden van Be Quick 1887/ Helpman te Groningen. Voor de liefhebbers die zaterdag in de buurt van Hoogeveen zijn, de wedstrijd wordt gespeeld om 13.00 uur op sportpark “ Bentinckspark” te Hoogeveen