C1 in thriller naar laatste 4 in de beker

Afgelopen zaterdag de bekerwedstrijd tegen Harkstede C1, Harkstede speelt ook tweede klas en staat ook op een derde plek. Alle ingredienten dus voor een spannende bekerwedstrijd.
Om 09.00 uur startte de wedstrijd en een paar minuten later stond de 0-1 al op het scorebord. Op zich is dat voor de C1 geen probleem want de laatste vier wedstrijden moesten we een achterstand wegwerken.

Harkstede was nog een paar keer gevaarlijk door hun snelle spitsen maar langzamerhand kwam Ropta Boys beter in hun spel wat in de gelijkmaker resulteerde door Jan na een mooie pass van Jacob Torensma. Hessel maakte er voor rust nog 2-1 van zodat we met voorsprong de rust ingingen.
De tweede helft was nog maar 5 minuten aan de gang en de 2-2 was al een feit doordat wij de bal na een corner niet goed wegkregen. We lieten ons nog niet wegspelen en nadat Jan de keeper omspeelde scoorde hij de 3-2. Direct daarna had Jan de beslissing op zijn voet door weer alleen op de keeper af te komen maar dit keer probeerde hij het met boogbal die naast ging. Hierna kwam Harkstede sterk opzetten en konden wij het tempo niet meer bijhouden zodat de gelijkmaker wel moest vallen en dat gebeurde ook een paar minuten voor einde.
De penaltys waren al in zicht maar Ropta Boys probeerde het nog een keer en kreeg rond de 16 meter een vrije trap na een overtreding op Pieter. Jan, die bijna niet meer kon lopen,  stapte achter da bal  en schoot op doel waarbij de keeper de bal los liet. Jacob Mooibroek, die ook al bijna niet meer kon lopen, zat er goed bij en schoot in de laatste minuut de 4-3 eindstand binnen.
Een echte bekerkraker dus waarbij wij over de eindstand niet te klagen hadden omdat de helft van de spelers er finaal door heen zat. Een plekje bij de laatste vier is de beloning voor de goede inzet en het geluk wat je soms in bekerwedstrijd  moet hebben. De volgende tegenstander komt uit het rijtje: Gorredijk-HZVV C2 (Hoogeveen) , Twedo C1 ( Nieuw Amsterdam)- HZVV C4 of Gorredijk-WVV C2 (Winschoten).