v.v. Ropta Boys sinds 1965

Blinde pool ten bate van 50 jaar Ropta Boys

Dokkum – In navolging van de Ropta Boys Voetbal Poule van vorig seizoen is het de bedoeling van de jubileumcommissie 50 jaar Ropta Boys om dit seizoen een blinde pool te organiseren bij elke thuiswedstrijd van Ropta Boys 1.

Wat is de bedoeling.

Rondom de thuiswedstrijden van Ropta Boys 1 is het vanaf dit seizoen mogelijk om een gokje te wagen. We spelen een blinde pool, de inleg bedraagt € 1,00 per kaartje. In totaal kunnen er per thuiswedstrijd 100 kaartjes worden verkocht, de winnaar wint de helft van de inleg.
De blinde pool kaartjes kunnen worden gekocht bij het kaartverkoop hokje naast onze vaste entree-heffer Piet Poutsma. Na afloop van de wedstrijd kan de winnaar van de juiste rust- en eindstand zich melden in de kantine voor de prijs.

De spelwijzer.

Het spel de Blinde Pool bestaat uit 100 kaartjes. Op de achterzijde van het kaartje bevinden zich luikjes. Onder deze luikjes staan alle scores tussen 0-0 en 3-3. Onder het bovenste luikje staat de ruststand, onder het andere luikje staat de eindstand van de voetbalwedstrijd van Ropta Boys 1 ( na twee speelhelften). De winnaar is diegene met het kaartje met de juiste rust- en eindstand.
Wanneer in een thuiswedstrijd van Ropta Boys de eindstand hoger uitvalt dan 3-3 is er niemand die het kaartje heeft met de juiste voorspelling. De opbrengst is dan geheel  voor het goede doel. De opbrengst gaat dan geheel naar het jubileumfeest van 50 jaar Ropta Boys op 16 september 2015.

Natuurlijk hopen wij alle 100 kaartjes per thuiswedstrijd van Ropta Boys 1 te verkopen. De winnaar ontvangt dan de helft van de inleg namelijk € 50,00. Wanneer er minder kaartjes worden verkocht, bijvoorbeeld 60 kaartjes, ontvangt de winnaar      € 30,00. Steeds de helft van de verkochte kaartjes. Maar, wanneer niet alle kaartjes worden verkocht bestaat de kans dat het juiste kaartje niet is verkocht. Ook dan gaat de inleg volledig naar het goede Ropta Boys doel.

Als jubileumcommissie 50 jaar v.v. Ropta Boys gaan wij er vanuit dat er voldoende animo is om twee wekelijks een kaartje te kopen van een € 1,00. Dit spel, deze gok, geeft even een extra dimensie aan de thuiswedstrijden van Ropta Boys 1. Lukt het niet om de prijs te winnen dan wint uiteindelijk nog steeds de club Ropta Boys.

Het spel de Blinde Pool staat helemaal los van de entreeheffing en loterij.
Want de opbrengst onder aftrek van het prijzengeld is bestemd voor:

DE JUBILEUMCOMMISSIE  50  JAAR  V.V. ROPTA BOYS.

De eerste thuiswedstrijd van Ropta Boys 1 is op zaterdagmiddag 13 september 2014.

Als jubileumcommissie rekenen wij op jullie medewerking.

Jan Torensma