v.v. Ropta Boys sinds 1965

Bekerresultaten van de Ropta Boys meisjes onder 15

De Ropta Boys meisjes hebben hun drie bekerwedstrijden gespeeld. Met wisselend resultaat wat ertoe leidde dat het bekeravontuur geen vervolg krijgt.

Friese Boys MO15-1 – Ropta Boys MO15-1 1-4 (donderdag 1 september)

De eerste (beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen wird gespeeld onder prachtige weersomstandigheden. RB begon goed aan deze wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en al snel viel het eerste doelpunt via Esther Dijkstra na een prachtige aanval via de zijkant. RB ging goed door en kreeg meer kansen. De 0-2 liet dan ook niet snel op zich wachten, Nel Bakker schhot deze hoog in het dak van het doel. Daarna nam RB iets gas terug, Friese Boys kwam wat beter in het spel maar gescoord werd er niet meer.
Na de rust kwam RB al snel op 0-3 door een afstandsschot van Sjoke van der Vorst die over de keeper in het doel vloog. Friese Boys deed iets terug door 1-3 te maken maar verder kwamen ze niet. In de slotfase werdt het nog 1-4 doordat een klutsbal via een speelster van Friese Boys in het doel terecht kwam.
Al met al een prima eerste wedstrijd.

Ropta Boys – Buitenpost 4-4 (zaterdag 3 septempber)

De tweede bekerwedstrijd, een wedstrijd met 2 gezichten. RB begon net als afgelopen donderdag prima aan deze wedstrijd. Er werd meteen druk gezet op de tegenstander en dit leverde al snel resultaat op. Eline Koree zag de keeper iets voor haar doel staan en met een prachtige boogbal werd dit de 1-0. Niet lang daarna gebeurde hetzelfde, Eline probeerde het weer met een afstandschot en ook nu ging de bal ( met wat hulp van de keeper ) in het doel, 2-0. Het werd zelfs 3-0 door een geplaatst schot van Sjoke van der Vorst. Daarna kwam Buitenpost iets beter in het spel. Via een schot van afstand kwamen ze op 3-1. Na de rust waren de rollen omgedraaid. Buitenpost kwam al snel op 3-2 waardoor RB een beetje in paniek raakte. Hierdoor werd het onrustig en de tegenstander profiteerde hier optimaal van door de 3-3 binnen te schieten. Toch kwam RB weer op voorsprong door een doelpunt van Esther Dijkstra. Helaas bleek dit niet voldoende want Buitenpost kwam weer langszij zodat het een 4-4 eindstand werd.
Wat de meiden van RB hiervan kunnen leren is, nooit in paniek raken maar altijd je eigen spel blijven spelen!

Ropta Boys MO15-1 – BeQuick MO15-1 1-4 (donderdag 8 september)

Na een overwinning en een gelijkspel dan nu een nederlaag. De eerste goede aanval was voor RB, helaas zonder succes. Daarna was het BeQuick die twee keer erg makkelijk kon doorbreken en ze wisten dit ook beide keren om te zetten in een doelpunt 0-2. Daarna kwam RB iets beter in haar spel. Er werd goed gecombineerd en er waren een paar leuke aanvallen. De verdiende 1-2 kwam er dan ook via de voet van Nel Bakker. BeQuick kwam voor rust nog een keer goed door en profiteerde daar ook weer direct van 1-3.
Nog geen minuut na de rust was het al 1-4, RB lette even niet goed op waarvan Bequick optimaal profiteerde. Daarna ging het spel heen en weer zonder echt grote kansen en gescoord wird er dan ook niet meer.
Helaas ging het in de laatste minuut helemaal mis voor Eline Koree. In een laatste aanval kreeg ze een tik op haar knie en bleef schreeuwend van de pijn op de grond liggen. Ze kon haar been niet meer bewegen en moest met een ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Daar is gelukkig vastgesteld dat er niets gebroken is. Voorlopig moet een brace haar kniebanden rust geven en afwachten hoe lang dit zal gaan duren.