BEKER AVONTUUR ROPTA BOYS STOPT TEGEN HEEG.

Damwâld – De bekerwedstrijd tussen Ropta Boys en Heeg is uiteindelijk gespeeld op het kunstgras van Broekster-Boys. Ropta Boys heeft alles geprobeerd om de wedstrijd thuis te laten spelen in Oosternijkerk. Waterstofzuigers, aanleggen van plastic en prikken kwam er aan te pas, maar uiteindelijk heeft het Ropta Boys bestuur een wijs besluit genomen om de wedstrijd te verschuiven naar gastheer Broekster Boys. Waarvoor dank Broekster Boys. De wedstrijd werd door het oponthoud verschoven naar kwart over drie, waardoor beide ploegen voldoende tijd kregen om zich voor te bereiden. Onder leiding van scheidsrechter D. Karacaoglan werd na een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs afgetrapt tussen beide 4eklassers.

Zeer slechte 1e helft.
Ropta Boys speelde een draak van een eerste helft. Er ging eigenlijk helemaal niets goed in de eerste helft. Ontzettend veel balverlies, slecht positiespel en totaal geen opbouw. Het voetbal was even slecht als het weer. Er waren weinig lichtpuntjes te vinden bij Ropta Boys in de eerste helft. Gelukkig voor Ropta Boys strafte tegenstander Heeg het slechte voetbal van Ropta Boys niet af. Heeg voetbalde ook niet geweldig, maar was in de eerste helft wel degelijk de boven liggende partij. Na 10 minuten spelen kwam Ropta Boys goed weg. Een schot van Heeg aanvoerder Ronald Dijkstra plofte buiten bereik van keeper Johannes de Groot op de lat. Deze waarschuwing werd niet opgepakt door Ropta Boys. Ropta Boys werd terug gedrongen en Heeg kreeg vele corners in de eerste helft. Deze corners waren niet zonder gevaar, maar Heeg was slordig in de afwerking, waardoor Ropta Boys op de been bleef in deze fase. Na een dik half uur spelen had Ropta Boys een hele kleine opleving wat resulteerde in de enige mogelijkheid in de eerste helft. Een combinatie tussen Geert Linthof en Anco Dijkstra leverde een grote kans op, maar het schot van Anco Dijkstra werd op het laatste moment gekraakt tot corner. Na deze opleving was het Heeg die een hele grote kans kreeg via Jelmer Kiestra. Door slecht uitverdedigen van Kees Kool kwam de Heeg speler oog in oog te staan met keeper Johannes de Groot. Laatstgenoemde bleef goed kijken en plukt de bal van de schoen en voorkomt een achterstand voor Ropta Boys. Het was uiteindelijk de beste man van het veld, scheidsrechter Karacaoglan, die Ropta Boys verloste van deze bedroevende 1e helft door voor de rust te fluiten. (0-0)

Betere 2e helft zonder afmaker.
Ropta Boys begon veel beter aan de tweede helft, hoewel de eerste kans was voor Heeg. Via een uitval over rechts was het Jelmer Kiestra die hard de paal raakte en geen doel trof voor Heeg. Na deze kans nam Ropta Boys het initiatief over van Heeg. Het overwicht van Ropta Boys leverde kansen op. De grootste kans was een voorzet van Auke Meinsma, welke met de borst door Simon Dijkstra werd klaar gelegd voor Tjidsger Braaksma. Zijn inzet werd op het laatste moment nog door een verdediger tot corner verwerkt. Het door Ropta Boys gecreëerde overwicht gaf de Ropta Boys supporter moed. Eindelijk begon het wat beter te lopen bij Ropta Boys en dan slaat het noodlot toe. Halverwege de tweede helft verliest Tim van der Voort geheel onnodig de bal op het middenveld. De omschakeling van Heeg was snel en de Ropta Boys verdediging stond niet goed. Heeg wist van deze wanorde te profiteren. De Ropta Boys verdediging werd uitgespeeld met als eindstation Ronald Dijkstra. Hij schoot de bal van dichtbij onbereikbaar voor de keeper binnen. (0-1) Met nog voldoende tijd op de klok ging Ropta Boys op jacht naar de gelijkmaker. Het grote overwicht en de vele en vele voorzetten van rechts door Anco Dijkstra werden nimmer binnen gekopt of binnen gegleden door de Ropta Boys voorwaartsen. Ook in deze wedstrijd kwam het grote manco van Ropta Boys weer boven drijven. Er is te weinig scorend vermogen binnen de ploeg. Er wordt hard gewerkt door de voorhoede spelers, maar het rendement is gewoonweg te laag. Na de 0-1 waren er nog voldoende kansen en momenten voor Ropta Boys om de score in evenwicht te schieten of te koppen. Ropta Boys nam terecht veel risico, waardoor Heeg uiteindelijk in de slotfase nog de grootste mogelijkheid kreeg in een één tegen één situatie met keeper Johannes de Groot. Johannes bleef koel en voorkwam tot tweemaal toe een tweede doelpunt voor de gasten uit Heeg. Uiteindelijk hielp deze goede redding Ropta Boys niet. Na iets meer dan negentig minuten was het the man of the match, scheidsrechter Karacaoglan, die het beker avontuur van Ropta Boys uitblies.

Conclusie: In deze over het algemeen slechte wedstrijd was er weinig af te dingen op de overwinning van de ploeg uit Heeg. Zij bekeren door en Ropta Boys kan zich vanaf nu geheel richten op de competitie. Na twee competitie en een beker nederlaag is er voor de ploeg voldoende werk aan de winkel om de negatieve resultaten om te buigen in positieve resultaten. Eindstand: 0-1.