BCV 3 – Ropta Boys 2

Na een prima voorbereiding begon dan zaterdag 3 september de competitie.
Tegenstander: het fysiek sterke BCV 3.

Eerst nog even over de voorbereiding: op zaterdag 6 augustus zijn we als 2e begonnen met een training op het strand van Lauwersoog.
Er werd geoefend tegen Dokkum 2 (1-3 winst) en gebekerd tegen Wykels Hallum 2 (2-2) WTOC 2 (2-2) en weer Dokkum 2 (2-1 winst).
So far so good, knappe resultaten zou je zeggen. (Al hadden we bij Wykels en WTOC best wat meer mogen scoren.)
De tegenstanders werden met fris en verzorgd spel bestreden. Hoe anders ging dit zaterdag. Door de vele blessures moest Boskamp puzzelen. De beginfase van de wedstrijd was er een van het aftasten. Al snel werd duidelijk dat wij het spel mochten maken. BCV 3 zakt graag in, om vervolgens er met fysieke kracht overheen te klappen. Een soort veredeld countervoetbal. Deze spelopvatting maakte het ons erg lastig. Vooral de backs moesten veel loopwerk verrichten, omdat BCV snelle buitens heeft.

BCV 3 kwam na een kwartier spelen ietwat fortuinlijk op 1-0. Een makkelijk weggegeven hoekschop, en een nog makkelijker weggeven doelpunt. Verdediging denkt dat de keeper komt, keeper denkt dat de verdediging komt. Bam. Daar sta je dan.
Enkele minuten later was het al 2-0. Knullig balverlies op het middenveld, lange bal van BCV, vrije man voor de goal… binnen enkele minuten geven we de wedstrijd weg, en dat terwijl er prima gespeeld werd. Ook na de 2-0 bleef de jonge RB2 ploeg redelijk tot goed voetballen. Er werden ook prima kansen gecreëerd voor de aansluiting, maar de scherpte ontbrak.
Op slag van rust kregen we zelfs een gouden kans op de aansluiting: Meindert werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, penalty!
Hier hebben we een specialist voor: Anco Dijkstra. Zijn prima ingeschoten penalty wordt helaas goed gepakt door de BCV-goalie.

Tweede helft.

Na rust gingen we meteen op zoek naar de aansluiting. Maar steeds vonden we het compact verdedigende BCV op ons pad. Ropta Boys 2 wilde wel, maar had vaak de pech dat net de laatste pass niet nauwkeurig was. Verder kunnen we wel kort zijn over de tweede helft. BCV kreeg nog 2 cadeautjes: 1 van ons, 1 van de scheidsrechter, die overigens prima floot de 1e helft. De toegekende penalty aan BCV werd trouwens ook prima gepakt door Remco, helaas voor hem stonden de verdedigers te slapen, zodat deze strafschop er in tweede instantie inging. Eindstand 4-0.

Zaterdag 10 september komt Be Quick Dokkum naar Sportpark De Fiver. We hopen dat de ziekenboeg dan weer enigzins is leeggelopen. Aanvang 12.30.