v.v. Ropta Boys sinds 1965

Alle negen 2e jaars B-junioren slagen voor spelregelbewijs KNVB

In het kader van het nieuwe actieplan “Tegen geweld, voor sportiviteit” heeft de KNVB m.i.v. dit nieuwe seizoen een aantal maatregelen genomen. Eén van de maatregelen uit dat actieplan is het invoeren van het spelregelbewijs. De KNVB ziet het spelregelbewijs als een examen waarbij de junioren in jaren daarvoor al de spelregelkennis hebben opgedaan. Alle tweedejaar B-junioren zijn verplicht om dit spelregelbewijs vóór het eind van dit jaar te halen anders mogen ze geen wedstrijden meer voetballen.

Voor onze club waren er negen spelers die dit bewijs moesten halen en binnen een paar weken hebben de volgende spelers dit gehaald: Rielof Jan Allema, Jacob Douma, Dirk Jan ter Harkel, Ate Piet Hoekstra, Wiebe Meinema, Anke Mollema, Pieter Sikkema, Jelle Solle en Wiard Witteveen. Super gedaan jongens en Anke!  Hierbij opgemerkt dat Anke alle jongens verslagen heeft en als eerste voor het spelregelbewijs slaagde. Er kon eerst geoefend worden en daarna kon de eindtoets gemaakt worden.
Een ieder die meent dat hij alle regels wel weet  kan oefenen op www. voetbalmasterz.nl, er zitten vast een paar verrassende vragen bij.