Zwak Ropta Boys verliest terecht in Veenwouden

Op een winderig sportpark maar onder een prachtige regenboog werd de wedstrijd tussen Veenwouden en Ropta Boys gespeeld. In het programmaboekje stond al vermeld dat de wedstrijd in Oosternijkerk een spannend verloop had en iedereen hoopte vandaag weer op een mooie wedstrijd. Helaas voor het handje vol supporters van Ropta Boys werd het alles behalve dat en stond Ropta Boys na negentig minuten spelen meer dan verdiend met lege handen.

Even was er de hoop dat Veenwouden de wedstrijd tegen Anjum nog niet te boven was, maar dit verlies hadden ze prima verwerkt en Veenwouden speelde met name de eerste helft stukken beter dan Ropta Boys. De groen/gele formatie was steeds twee stappen te laat en hierdoor kon Veenwouden combineren en aanvallen. Het eerste gevaar kwam dan ook van Veenwouden dat na vijf minuten een vrije trap goed voor de goal bracht maar de terug gekopte bal werd naast gekopt. Na twintig minuten was het keeper Frans Postmus die Ropta Boys voor een achterstand behoede toen hij een hard schot vanaf rechts met één hand kon toucheren. Na een half uur spelen werd een aanvaller van Veenwouden richting de goal gestuurd, drie verdedigers van Ropta Boys stonden rond de speler om in te grijpen maar de toen allen op de grond lagen ging de bal via het blok en het been van de aanvaller over keeper Postmus heen die net te ver voor zijn goal stond. Veenwouden ging door met aanvallen, twee minuten later een voorzet waar iedereen naar stond te kijken maar niks deed, gelukkig voor Ropta Boys deden ook de aanvallers van Veenwouden te weinig en ging de bal naast de goal. Heb bleek uitstel want drie minuten later lag de 2-0 achter Postmus via een aanval over de linker flank die voorgegeven werd en via de kluts voor de voeten van een Veenwouden speler kwam die de bal simpel binnen schoot. Een volkomen terechte voorsprong voor Veenwouden tegen een zeer zwak opererend Ropta Boys dat pas tien minuten voor het einde van de eerste helft een zwak schot loste richting de Veenwouden goalie. Net voor het rustsignaal eindelijk een goed en hard schot van Jan Bandstra maar de keeper van Veenwouden tikte de bal knap uit de hoek tot corner.

Ropta Boys begon goed aan de tweede helft en verscheen meteen voor de goal via een mooie aanval die Sytze Talsma breed voor de goal schoot, helaas was er niemand mee gelopen en zo ging deze kans meteen weer verloren. Kort daarna werd Bandstra weg gestuurd met een lange bal van achter uit en hij probeerde de bal over de keeper heen te lobben maar de goalie is groot en de bal niet hoog genoeg en levert dus geen aansluiting op. Kort daarna had Bandstra de aansluiting wel moeten maken, het was Tjidsger Braaksma die de bal net voor de achterlijn binnen wist te houden en een perfecte voorzet gaf die Bandstra zo binnen kon koppen, maar zijn inzet werd tegen de keeper aan gekopt en ging via de paal het veld weer in waarna de bal weg gewerkt kon worden. Keeper Postmus kon nog redding brengen bij een één op één situatie maar moest dertig minuten voor het einde van de wedstrijd toch capituleren toen de bal rond het strafschopgebied van Veenwouden werd verspeeld door Ropta Boys waardoor Veenwouden kon counteren. De aanvaller speelt op snelheid twee Ropta Boys verdedigers uit en schuift de bal achter Postmus voor de genadeslag. Veenwouden ging nog op zoek naar een vierde treffer maar goed keeperswerk van Postmus voorkwam een grotere achterstand. Ropta Boys wist nog een ere treffer te scoren in blessuretijd als Bandstra dan toch zijn doelpunt weet te maken na een mooie voorzet van Andre Turkstra.

Ropta Boys werd in een matige eerste helft volledig afgetroefd door Veenwouden, de tweede helft was van Veenwouden kant ook niet heel best waardoor de ploegen iets gelijkwaardiger leken. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg waaronder drie tegen top vijf ploegen en ook drie tegen de teams net boven hen worden het nog spannende weken voor Ropta Boys. Te meer omdat de naaste concurrent wel een punt pakte en nu vier punten los staat ten op zichtte van Ropta Boys. De strijd om rechtstreekse degradatie is nog niet beslist en lijkt het programma voor Harkema Opeinde op papier iets zwaarder dan die van Ropta Boys omdat zij nog vier ploegen uit de top vijf treffen. Maar de bal is rond……….