v.v. Ropta Boys sinds 1965

Zwak Ropta Boys loopt averij op tegen de hekkensluiter

Dat Ropta Boys niet lijkt te kunnen voetballen tegen ploegen die vechtvoetbal spelen in plaats van voetballend ten strijde komen bleek vandaag maar weer. Rottevalle was een ploeg waar voetballend niet veel uit kwam maar kort op de man en strijd was er des te meer. Rottevalle wist vandaag niet te scoren, maar ging toch met een punt naar huis tegen een zeer zwak spelend Ropta Boys dat volledig mee ging met de tegenstander in plaats van hun eigen spel te spelen.

Er waren vandaag aan Ropta Boys kant maar weinig spelers die een voldoende scoorden over de hele wedstrijd. Interim keeper Tsjidsger Braaksma was wel een speler die een ruime voldoende haalde en liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd is. Ropta Boys begon ijzersterk en in de eerste tien minuten creëerde het al drie prima kansen via Erik de Vries en Andre Turkstra. Helaas gingen deze kansen net naast of over de goal van de Rottevalle keeper. Na twaalf minuten kwam het eerste schotje richting goal van Rottevalle, maar deze bal miste kracht en richting. Halverwege de eerste helft kwam Ropta Boys nog twee maal gevaarlijk voor de goal maar ook nu kon de keeper beide keren net in grijpen voor een groen/gele voorhoedespeler bij de bal kon komen. Kort na deze aanvallen was het Hendrik Willem v/d Vorst die behendig het strafschopgebied binnen kwam en een verdediger van Rottevalle tot ingrijpen dwong. Door dit ingrijpen ging de bal hard richting de eigen goal van Rottevalle en kon de keeper ternauwernood de bal tot corner verwerken. Rottevalle speelde de eerste helft met de wind mee en haalde hier weinig rendament uit. Een vrije trap op de helft van Ropta Boys werd wel goed richting de goal geschoten, maar keeper Braaksma tikte de bal vakkundig uit de kruising. Op slag van rust kreeg Rottevalle een corner welke verkeerd werd geraakt en door een verdediger van Ropta Boys in eigen goal werd gewerkt. Zo kwam Rottevalle totaal onverdiend op voorsprong.

Ropta Boys kwam goed uit de rust en vrijwel meteen scoorde Erik de Vries de gelijkmaker uit een corner en kon Ropta Boys met de wind mee op zoek gaan naar meer doelpunten. Maar meer dan een klein kansje werd er niet gecreërd. Er werd slordig gevoetbald en simpele passes kwamen niet aan. Rottevalle zat er boven op en daardoor werd Ropta Boys gedwongen om veel de lange bal te spelen wat met een sterke wind tot weinig goeds kwam. Ropta Boys had het moeilijk en leek niet bij machte om dit om te buigen. Er werd laat gewisseld in de hoop dat dit nog een omslag kon maken, maar jongeling Jan Bandstra kreeg te weinig tijd om te laten zien wat hij in huis heeft. In de laatste vijf minuten kreeg Ropta Boys nog twee vrije trappen maar beide keren kon de keeper van de tegenpartij de bal wegstompen en zo het gevaar afwenden. Een bal van Anco Dijkstra leek nog bijna in de goal te belanden, maar de keeper kon de bal net over de lat tikken. Bij de laatste kans liepen Bandstra en v/d Voort elkaar in de weg om de bal goed te raken en ook deze bal eindigde naast het doel. Keeper Braaksma moest in blessure tijd nog één keer stevig handelend optreden om er voor te zorgen dat er in ieder geval een punt in Oosternijkerk bleef en dit deed ijzersterk.

Van Ropta Boys kant was dit geen beste wedstrijd. Voetballen tegen een ploeg die niet wil of kan voetballen is lastig, maar hier zal Ropta Boys toch stappen in moeten maken om zelf het spel te gaan bepalen in plaats van met de tegenstander mee te gaan, anders worden het nog lastige wedstrijden tegen de ploegen in de degradatiezone waar de punten gehaald moeten worden. Er is werk aan de winkel voor trainers Elmendorp en Kool om er voor te zorgen dat Ropta Boys zich handhaaft in de derde klasse. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nieuwe hekkensluiter van de competitie S.V. Haulerwijk.

Alle foto’s:

https://myalbum.com/embed/SEHs5iVtFEMv