v.v. Ropta Boys sinds 1965

Zwaarbevochten overwinning voor Ropta Boys

Zwaarbevochten overwinning voor Ropta Boys

Vandaag was Ropta Boys te gast op het mooie sportpark van ONT. De mannen van trainer Elmendorp waren zich bewust van het feit dat er punten moesten worden behaald vandaag. Ze begonnen dan ook uitermate sterk aan deze wedstrijd waarin ONT de betere kansen creëerde maar Ropta Boys met de drie punten naar huis ging.

Binnen 20 seconden lag de bal al achter de keeper van ONT. Geert Linthof kopte de bal naar Tjidsger Braaksma die goed verlengde op spits Andre Turkstra. Turkstra schoot de bal hard in de touwen en zorgde voor een snelle voorsprong. Twee minuten later was het ONT dat gevaarlijk voor de uitstekend keepende Johannes de Groot kwam, maar de bal werd naast geschoten. Ropta Boys zakte ver in en het was ONT dat veelvuldig in balbezit was. Het vizier van ONT stond niet op scherp waardoor ze de goal niet konden vinden om de Groot te passeren vandaag.

Na rust kwam er wat meer strijd in het spel, ook ONT heeft de punten hard nodig om uit in de degradatiezone te blijven. Een goed genomen vrije trap werd door Johannes de Groot uit de hoek getikt en ook een schot in de 70ste minuut werd klemvast gepakt. Kort daarna wist ONT met drie man alleen voor Johannes de Groot te komen, maar ook hier eindigde de bal naast de goal. Aan de andere kant kon Erik de Vries de bal onderscheppen na een uittrap van de ONT goalie en zag de keeper ver voor de goal staan. Hij schoot gericht vanaf een meter of veertig, maar zag zijn inzet net naast de goal gaan. Tien minuten voor het einde werd een speler van ONT naar de kleedkamers gestuurd met een rode kaart door leidsman Groefsema na een harde charge op Tim v/d Voort. Ropta Boys wist niet te profiteren van dit veldoverwicht en liet ONT zelfs nog kansen creëren. In de slotminuten schoot de ONT spits de bal hard en hoog over en wist Geert Linthof de bal nog voor de lege goal weg te ranselen.

Met hangen en wurgen werd de eindstreep behaald en ging er een gejuich op uit het massaal aanwezige Ropta Boys publiek. Ropta Boys staat nu weer op de veilige plek net boven de degradatiezone en gaat zijn directe tegenstander van vandaag voorbij op de ranglijst met een gelijk aantal punten maar met een wedstrijd minder. Er moeten de komende weken zeker nog een aantal punten worden behaald om de nacompetitie te ontlopen.

http://https://photos.app.goo.gl/6TRgFdAfQAtLSPBXA