v.v. Ropta Boys sinds 1965

Zeer geslaagde sponsoravond Ropta Boys

Op vrijdag 27 Januari organiseerde Ropta Boys voor het eerst een sponsoravond. Zoals de voorzitter van de sponsorcommissie; Geert Linthof al aangaf tijdens de opening van de avond was dit iets wat al een geruime tijd op de agenda van de sponsorcommissie stond. Sponsoren dragen bij aan het voortbestaan van de club en die moet je koesteren was daarom ook het idee achter deze avond. Binnen Ropta Boys weet men maar al te goed dat er zonder sponsoren ook geen Ropta Boys is. Een prima opkomst van ongeveer 70 sponsoren geeft aan dat dat gevoel wederzijds is.

Na het startsein was het woord aan David Endt, de spreker van de avond. David Endt is bekend als journalist, columnist en vooral als oud-werknemer van Ajax. Als jeugdspeler begonnen en na verscheidene omzwervingen uiteindelijk weer terecht gekomen bij Ajax. Endt is jarenlang nauw betrokken geweest bij het eerst elftal en heeft de grote successen van Ajax in de jaren 90 van dichtbij meegemaakt.

Aan de hand van verscheidene anekdotes kregen de aanwezigen een mooi beeld van het ontstaan van het team wat deze successen behaalde. Hij vertelde hoe Louis van Gaal een team smeedde waarin iedereen met succes bezig was en optimaal kon presteren. Hoe van Gaal een veilige omgeving creƫert waarin iedereen zich goed voelde en zich kon ontwikkelen. Daarna kwamen de favoriete Ajax-opstelling van Endt met toch wel een aantal verrassingen. De een minder geslaagd bij Ajax dan de ander maar allemaal spelers die duidelijk indruk op Endt hebben gemaakt. Hierna konden de aanwezigen nog enkele wissels toepassen wat nog enkele leuke anekdotes opleverde.

Na een rondje vragen werd er door Endt afgerond en kon de muziek aan. Dit werd verzorgd door de band Sjanz van Sjerk Faber. Onder hun begeleiding werd de avond tot in de late uurtjes voortgezet.

Al met al een erg gezellige en voor velen geslaagde avond. De avond was dan ook een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!