WTOC 3 door de knieën, na een subliem tweede bedrijf

Oosternijkerk- Na iets meer dan 4 dagen rust stond alweer de 2e,midweekse, competitiewedstrijd op het programma. Thuis werd het derde elftal van de Westergeest-de Triemen-Oudwoude Combinatie ontvangen. Vorig seizoen was er vaak sprake van een goede- en een minder goede helft, zo ook nu weer. Gelukkig beschikte RB3 over een ferm eindschot deze wedstrijd, waardoor uiteindelijk, terecht, de volle 3 punten op Sportpark De Fiver bleven.

Het begin van de wedstrijd was allerminst overtuigend te noemen. Het eerste kwartier had WTOC 3 volledig de overhand en werd RB bij tijd en wijle ver teruggedrongen op de eigen helft. Er was sprake van een groot veldoverwicht. Net als vorige week ontstonden er door niet resoluut wegwerken, een fors aantal scrimmages voor de goal. Het mag gerust een wonder heten dat het, in de afronding besluiteloze WTOC, hier niet van wist te profiteren. Dan treedt de ijzeren voetbalwet in werking. Na  het missen van dotten van kansen, krijg je een keer het deksel op je neus. Bij de eerste de beste vlotlopende aanval van RB3 wist Zjene van Dam de 1-0 bekwaam binnen te werken. Sietse Verbeek had zich slim uit de spits laten zakken, waardoor de centrumverdedigers af waren geleid. Zjene wist vervolgens met een horizontale loopactie buiten spel maar net te ontwijken en pal achter de laatste man sluw zijn eerste seizoenstreffer aan te tekenen voor RB3. Uiteraard zwaar tegen de verhouding in op dat moment. WTOC was duidelijk van zijn apropos na deze treffer waardoor RB 3 als het ware in de wedstrijd werd gelaten. De ruimtes werden groter waardoor de bal beter in bezit kon worden gehouden. Ondanks dit was RB helaas niet af van het half ingaan van de duels en het slappe wegwerken van de bal in gevaarlijke situaties. Na een half uur gebeurde dan ook het onvermijdelijke. Na 2 verloren duels in de 16 meter caramboleerde de bal 3 meter naast de goal van keeper Dirk Jan ter Harkel. Het wegwerken van deze bal ging voor de goal langs in plaats van ernaast, met als gevolg dat de bal via de onwetende spits in het doel verdween. 1-1. WTOC rook opnieuw zijn kans en voerde de druk gestaag op, op de RB3 defensie. Na nog een goede aanval via Marcel Timmerman en de voorlangs schietende Andries Visser, was het WTOC die voor rust nog een keer de trekker overhaalde. Keeper Ter Harkel schatte een goed genomen corner verkeerd in, waardoor hij eronder door vloog. Het maken van de 1-2 was vervolgens een koud kunstje voor de wachtende WTOC speler. Met 2 vlammende schoten van Marcel Timmerman werd nog geprobeerd om de schade voor rust te herstellen maar beide keren stond de goalie van WTOC goed opgesteld.

2e helft- Tijdens de rust was er uiteraard aandacht voor het afgrijselijk weggeven van kansen en de goals. Ook werden er in alle linies veel te veel duels verloren met als gevolg de begrijpelijke achterstand. Het was dan ook niet moeilijk voor de spelers om te doorgronden wat er de tweede helft beter moest. Zo gezegd zo gedaan. Na 5 minuten inspeeltijd, waarbij nog een keer goed weg werd gekomen voor de bijna zekere 1-3, draaide RB 3 de gashendel helemaal open. Na een paar minuten pressie voetbal op de verdediging van WTOC, kon er een corner worden genomen door Jenne Ljibbe Weidenaar. De hoekschop plofte precies voor de keeper, die op de bal leek te willen duiken maar doordat dit half gebeurde, glipte het leer onder hem door de goal in. 2-2. In de 10 minuten hierna werd WTOC helemaal weggespeeld. Gebukt gaande onder het missen van de 1-3 en het incasseren van de 2-2 vloeiden de krachten weg uit de spelers en het spel van WTOC. De georganiseerde troepen voor de 16 m van WTOC stonden echter alleen 2 afstandsschoten toe van Zjene van Dam en Sietse Verbeek waardoor de schade vooralsnog beperkt bleef. Sterker nog, een vrije trap van WTOC 3 op een meter of 25, ging door een mêlee van spelers, werd door iedereen gemist, inclusief de keeper. 2-3. Dat WTOC zo dicht in de buurt kwam van keeper ten Harkel was op zich al een zeldzaamheid in de tweede helft, een constatering waarbij de veldverhouding goed leek vertaald. Daar waar men zou verwachten dat WTOC een boost zou krijgen van deze onverwachte treffer, bleek het tegendeel. De energiek gespeelde eerste helft, leek de tegenstander na een 70 minuten op te breken en RB 3 toonde juist enorme mentale veerkracht door constant druk te houden op de WTOC 3 defensie. Ineens werden alle duels gewonnen en ook was er in balbezit sprake van, bij vlagen, goed verzorgd spel. De laatste linie van WTOC werd voor de tweede keer na rust tegen de 16 meter gezet, waardoor de mannen met een geplaatst schot zich in kansrijke positie zouden kunnen manoeuvreren. Dat er in een tijdsbestek van 13 minuten 3 goals zouden vallen, die allemaal op kunnen voor doelpunt van het jaar, had niemand vooraf kunnen bedenken natuurlijk. De 3-3 van Zjene en de 3-4 en 3-5 Van Sietse waren allemaal om door een ringetje te halen. Geplaatste schoten van net buiten de 16 meter, diagonaal ingeschoten en buiten bereik van de WTOC keeper. Sjappoo !! Na deze galavoorstelling volgde voor WTOC het bevrijdende eindsignaal van de strak- en goed leidende arbiter Wijnand Terpstra. Maar goed ook voor WTOC 3, anders was de score waarschijnlijk nog veel hoger uitgevallen, veroorzaakt door een ontketend RB 3. Een en ander bleef de mannen bespaart, wat ze uiteindelijk op basis van de goed gespeelde eerste helft ook niet hadden verdiend. Tot een ieders genoegen bleven de 3 punten in Oosternijkerk en kon er worden getoost op een knap bevochten overwinning. Een overwinning waaruit veel vertrouwen is geput, waardoor naarstig uit wordt gekeken naar de volgende wedstrijd tegen Kootstertille 3.