WISSELS ROPTA BOYS BESLISSEND TEGEN STUG VCR.

Easternijtsjerk – Het werd afgelopen zaterdagmiddag een boeiende strijd met een terechte winnaar tussen haakjes. Tussen haakjes, omdat de twee keer scorende invaller Meindert Meindersma volgens VCR niet meer op het veld had mogen staan. Hij zou zijn tegenstander Jitse Hoekstra van VCR een tik in het gezicht hebben gegeven. Dit voorval is de scheidsrechter en grensrechter van VCR schijnbaar ontgaan, want er is geen kaart getrokken. Het voorval is velen ontgaan, maar wanneer de beweringen terecht zijn dan had de Ropta Boys speler van het veld gemoeten.
1e helft met hoog tempo.
VCR, spelend onder leiding van oud Ropta Boys trainer Leen Spek en zoon Andries Spek begon net als het thuis spelende Ropta Boys gedreven aan de wedstrijd. Vanaf minuut was er strijd met een hoog bal tempo. Het meeste balbezit was voor Ropta Boys, maar de grootste kansen en mogelijkheden voor VCR in de eerste helft. Ropta Boys speelde een uur lang met een probleem. Tot aan de 16 meter is er weinig op het spel aan te merken, maar daarna is het besluiteloos en fantasieloos. Het harde werken leverde het eerste uur nauwelijks gevaar op voor het VCR doel. In de laatste minuut voor rust was er één goede kans te noteren. Een voorzet van Anco Dijkstra werd goed ingetikt door Simon Dijkstra, maar zijn inzet ging via de lat over. Tegenover deze ene kans was VCR veel en veel gevaarlijker op de counter. In de 20e minuut was het raak voor de bezoekers. Anco Dijkstra verspeelt de bal op het middenveld, waarna de bal meteen diep werd gespeeld op Jouke Hoekstra. Jouke Hoekstra kwam hierdoor oog in oog te staan met Ropta Boys keeper Johannes de Groot. Deze liet hij volledig kansloos om de bal keurig met een lob in het doel te plaatsen. (0-1) Na dit doelpunt ging VCR goed door en gaf achter niets weg, want de vele corners van Ropta Boys leverde elke keer helemaal niets op. In de 25e minuut kwam Ropta Boys goed weg, want een uitstekend opgezette aanval van VCR werd op de linkerkant keihard ingeschoten door Jouke Hoekstra. Via de vingertoppen van keeper Johannes de Groot ging de bal net over. Mame Braaksma van VCR probeerde het nog met een schot uit stand, maar ook deze werd een prooi voor de Ropta Boys keeper. Met de uiteindelijke ruststand van 0-1 mocht Ropta Boys niet mopperen.
2e helft met éénrichtingsverkeer.
In de tweede helft voerde Ropta Boys de druk op. VCR moest echt gaan verdedigen en opnieuw bleef de ploeg van vader en zoon Spek moeiteloos op de been. Want opnieuw leverde de druk geen echte kansen op voor Ropta Boys. Maar er stond nu ook tegenover dat er weinig tot niets meer werd weggegeven door Ropta Boys. VCR kwam sporadisch in de buurt van de Ropta Boys keeper. Dan komt na een dik kwartier het veel besproken moment tussen Ropta Boys invaller Meindert Meindersma en Jitse Hoekstra. Dat er iets is gebeurd, dat is zeker, want de VCR speler ging neer met een bebloed gezicht. Maar het voorval is schijnbaar door niemand waargenomen, want de scheidsrechter greep niet in. De boeiende wedstijd ging door en Ropta Boys kwam in de 20e minuut langszij uit een vrije trap van Anco Dijkstra. Zijn lage inzet werd onderweg meerdere malen aangeraakt en verdween via de binnenkant van de paal in het doel. (1-1) Na dit doelpunt was de ban gebroken en kon Ropta Boys plotseling wel kansen creëren en scoren. Het waren de invallers Meindert Meindersma, B-junior Nik van der Voort en Sander Braaksma die VCR op de knieën wisten te krijgen in de slotfase van de wedstrijd. Het was in de 35e minuut Sander Braaksma die de goede loopactie van Meindert Meindersma op waarde wist in te schatten. Zijn dieptepass zette Meindert Meindersma alleen voor keeper Rene Zwaagstra, welke hij keurig omspeelde om zo de bal keurig binnen te schieten voor de 2-1. Met nog 10 minuten op de klokken probeerde VCR nog iets te doen aan deze achterstand. Maar van een echt slotoffensief was eigenlijk geen sprake meer. Laatste man Kees Kool had in de tweede helft met zijn achterhoede de zaakjes beter voor elkaar dan in de eerste helft. Ropta Boys kwam niet meer in gevaar en het werd zelfs in blessuretijd nog 3-1 door opnieuw een fraai doelpunt van Meindert Meindersma. Dit doelpunt ontstond uit een perfecte voorzet vanaf rechts door Anco Dijkstra. Zijn voorzet werd bij de tweede paal ongehinderd en goed ingekopt door Meindert Meindersma voor de eindstand van 3-1. Ver meldenswaardig is dat B-junior Nik van der Voort op links uitstekend inviel. Er kwam veel gevaar in de slotfase bij hem vandaan. Een mooie en goede voetballer, waar Ropta Boys in de nabije toekomst hopelijk net als zijn broer Tim van der Voort nog veel plezier aan mag beleven. Eindstand 3-1.
Conclusie: Deze boeiende wedstrijd met een redelijk hoog tempo werd uiteindelijk in het voordeel van de thuisclub beslist. Gezien het spelbeeld van de tweede helft terecht, maar daar zullen de mensen van VCR vast anders overdenken. Dit naar aanleiding van wat er gebeurd zou zijn na een dik kwartier in de tweede helft tussen Meindert Meindersma en Jitse Hoekstra.
Volgende week moet Ropta Boys voor de beker spelen in en tegen Boornbergum.