VVT 3 in de slotminuten langs Ropta Boys 3

Oosternijkerk – Afgelopen zaterdag moest RB3 aantreden tegen de koploper van onze competitie. Eigenlijk mocht dit niet het derde elftal van Ropta Boys heten, door wederom vele afmeldingen waren er namelijk maar 6 spelers die deze zaterdag officieel bij RB3 hoorden. De rest (in totaal 8 spelers) kwamen van RB1 en RB2! Toch werd er gevoetbald en onder de leiding van Nanne Jan Post werd er om 14.30 uur afgetrapt.

1e helft.
Beide ploegen begonnen zeer fel en lieten elkaar niet in de wedstrijd komen. Toch was het RB dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg, in de 3e minuut zeilde een schot van Theunis Linthof net naast. Vlak daarna schoot Jimke Haaksma de bal bij de keeper in de handen. Daarna was het VVT die wilden laten zien dat zij de koploper waren. Vanaf de rechterkant kwam de bal voor en de spits van VVT tikte deze maar net naast. Even later in de 10e minuut werd de nr. 14 van VVT neergehaald op ongeveer 25 meter van het doel. Diezelfde nr.14 ging zelf achter de bal staan en schoot net over. In de 15e minuut leek VVT dan ook op voorsprong te komen, een afgeslagen bal uit de 16, kwam voor de voeten van de nr.14 van VVT, die de bal prachtig binnen schoot en keeper Renze kansloos liet. Gelukkig voor RB had de scheids hands gezien en de goal werd afgekeurd.
Na weer een gevaarlijke vrije trap van VVT, was het RB die weer eens van zich liet horen. Jan Ernst gaf de bal goed voor waarna Jenne Ljibbe de bal naast tikte. Jenne schrok een beetje van deze kans en kon de bal daarom niet de juiste richting meegeven. Toch was dit een schrikmoment voor VVT die zich een beetje lieten zakken, hierdoor kon RB wat beter in de wedstrijd komen. RB kon de bal langer in de ploeg houden en hierdoor iets meer druk naar voren geven. In de 25e minuut werd Jenne vanuit het centrum ingespeeld en hij kon de bal goed klaar leggen voor Jimke. Jimke faalde deze keer niet en schoof de bal vanaf 20 meter keurig langs de keeper 1-0.
Hierdoor ging het gas er bij beide ploegen even af en werden er niet veel goede kansen meer gecreƫerd. Het enige momentje voor de goal bij VVT was een steekbal van Zjene op Theunis, de bal was net iets te scherp en de keeper kon via Theunis redding brengen.

2e Helft.
Mustafa werd ingebracht en RB ging proberen om de voorsprong uit te breiden. RB had in 47e minuut de bal op het middenveld en Zjene werd aangespeeld op de rechterkant. Zjene kneep met de bal naar binnen en gaf een steekpass op Theunis. Theunis zag Mustafa komen en bleef van de bal af, waardoor Mustafa keurig binnen schoot in de lange hoek 2-0.
Dat VVT hier niet van onder de indruk was, bleek aan de manier van voetballen van VVT. RB kon alleen nog maar verdedigen en het duurde niet lang dat VVT de aansluitingstreffer maakte. De uitstekend spelende nr.14 van VVT veroverde de bal op het middenveld en schoot vanaf 25 meter raak 2-1.
Hierna schakelde VVT nog een tandje bij, maar RB was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Felle duels werden er uitgevochten, zo fel dat Andries Weidenaar met ademnood en misselijkheid moest laten wisselen door Klaas Dijkstra, een verdediger eruit voor een aanvaller. VVT drong nu nog meer aan om gelijk te maken, de beste speler van VVT (en van de wedstrijd) nr.14 schoot in de 63e minuut nog keihard op de lat. Maar een minuut later was diezelfde nr.14 met een prachtige steekbal zeer belangrijk voor VVT, want met deze steekbal kon de spits zijn tegenstander uitkappen en scoren in de verre hoek 2-2.
Hierdoor moest VVT even op adem komen en kon RB ook weer eens denken aan aanvallen. Via een goede combinatie werd Theunis bereikt, Theunis was niet scherp voor de goal en schoot recht op de keeper, die makkelijk redding kon brengen. Vlak daarna was het weer aan VVT en mocht wederom de nr.14 aanleggen voor een schot, deze belandde op de paal.
Hierna probeerden beide ploegen nog het winnende doelpunt te maken, VVT was er met een schot op de lat het dichts bij maar na 90 minuten was het nog 2-2.
Door enkele blessures had de uitstekend fluitende scheids nog enkele minuutjes blessuretijd erbij gedaan, deze waren nog maar net ingegaan en VVT kreeg een vrije trap halverwege de helft van RB. De bal werd eigenlijk te ver ingedraaid en het leek erop dat Renze deze bal vrij simpel kon pakken, helaas verkeek hij zich op de bal en liet hij deze los voor de voeten van de net ingevallen spits van VVT. Die kon dit buitenkansje wel waarderen en tikte de bal binnen 2-3.
RB gooide alles op de aanval na deze goal maar het mocht niet meer baten jammer genoeg en de scheidrechter Nanne Jan Post floot na enkele minuten voor de laatste keer deze wedstrijd.

Al met al was het een verdiende overwinning voor VVT, alleen is het voor Ropta Boys erg zuur om in de slotminuten de wedstrijd uiteindelijk nog te verliezen.

Toch bij deze, iedereen van RB1, RB2 en de scheidsrechter bedankt voor jullie hulp bij deze wedstrijd!