v.v. Ropta Boys sinds 1965

Voorbereiding Ropta Boys 2 in vogelvlucht

Na een véél te lange zomerstop stond een gedeelte van Ropta Boys 2 Zaterdag 8 Augustus weer op het kortgemaaide en strakke hoofdveld in Oosternijkerk om onder de bezielende leiding van nieuwe hoofdcoach/trainer Hillebrand Tanja aan het nieuwe seizoen te beginnen. Samen met het eerste elftal werd er scherp getraind. De eerste oefenwedstrijd was immers al op Zaterdag 15 Augustus, en om geen modderfiguur te slaan tegen 5e klasser Holwerd 1 waren de eerste 3 trainingen een must.

Met een vernieuwd team (er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan) werd er in Holwerd om 14:30 afgetrapt. De verwachtingen waren niet al te hoog, je speelt immers tegen een eerste elftal? Toch lagen na een half uur de eerste twee “Roptagoals” in het Holwerder netje. Ook voetballend kwamen we goed voor de dag en Holwerd wist niet wat het met het verzorgde Ropta Boys spel aan moest. Jimke Haaksma besloot de wedstrijd met een “beauty”: 1-3 winst! De toon was gezet.

Woensdag 19 Augustus stond competitiegenoot WTOC 2 op het oefenprogram. Helaas haperde de lichtinstallatie op Sportpark De Fiver waardoor de wedstrijd na 75 minuten werd gestaakt. Jimke, Tim en Meindert hadden de doelpuntenproductie op naam gezet zodat er met 3-1 werd gewonnen.

De bekerwedstrijden konden mooi worden gebruikt als graadmeter. Berlikum 2 kwam 22 Augustus op bezoek. Na een 1-3 ruststand werd de rug gerecht waarna we terugkwamen tot 3-3 via doelpunten van Sander, Hillebrand en Mustafa. Het gehalte “oefenwedstrijd” lag iets aan de hoge kant bij RB 2, maar hoe anders was dat in het tweede bekerduel. Op Woensdag 26 Augustus gingen we op bezoek bij Wykels Hallum 2. Hiermee hadden we nog een appeltje te schillen. De uiteindelijke kampioen van vorig seizoen in Res. 3 D won twee keer van ons. Er werd geconcentreerd gespeeld en na een uur spelen stond er een meer dan verdiende 0-2 in ons voordeel op het scorebord. Wykels werd over het hele veld vastgezet en we stapelden kans op kans. Helaas sloop de vermoeidheid in de ploeg waardoor we in de uiterste blessuretijd de 2-2 moesten incasseren. Maar vooral op de eerste helft kunnen we voortborduren.

De laatste bekerwedstrijd tegen Minnertsga moesten we helaas aantreden met een gehavend team. Gelukkig konden we 4 B-junioren bereid vinden om nog een helft mee te spelen. Lang hadden we uitzicht op een gelijkspel, maar uiteindelijk gaf de ervaring van de Minnertsgaploeg de doorslag en verloren we met 4-1. Desalniettemin ook weer prima dingen gezien en legio kansen gecreëerd.

Zaterdag gaat de competitie beginnen en gaat het weer “om de knikkers”! Gastheer is dan wederom WTOC 2 en dan zullen we zien of de (goede) voorbereiding zijn vruchten heeft afgeworpen!